ACCIDENT AVIATIC SIBIU: PILOTUL elicopterului prabusit a fost OPERAT

GABRIEL TITIANA, PILOTUL elicopterului care s-a prabusit in judetul Sibiu, a fost operat luni, fiind inlaturata aproape 30 la suta din zona cu arsura de grad trei, a declarat directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu, precizand ca spera ca starea acestuia se va imbunatati.

“Operatia a durat aproximativ trei ore, s-a excizat 30 la suta din suprafata arsa de grad trei cu care a venit la internare – aproximativ 38 la suta din suprafata corpului – si am acoperit-o cu grefa de la el in pondere de aproape 10 la suta, iar 20 la suta cu grefa din banca de piele”, a spus Cristian Nitescu.

El a precizat ca pacientul s-a comportat normal in timpul operatiei, iar in prezent este intubat, dar spera ca starea acestuia se va imbunatati.

“Asteptam evolutia, poate ca in urmatoarele zile vom reusi sa-l detubam, acum este in continuare intubat. El a avut arsuri torace posterior lateral, abdomen lateral, fesa dreapta si fata posterioara brat drept. Nu a avut arsuri de cai respiratorii superioare, in schimb a avut un corp strain, probabil vreun plastic din viziera sau de la casca, care a reusit sa fie scos prin bronhoscopie sambata. Practic, din punct de vedere pulmonar este bine”, a mai spus Nitescu.

Medicul a precizat ca celalalt pacient, maistrul militar Valentin Bora, are leziuni de grad intermediar si spera ca acestea sa se vindece in marea lor majoritate fara operatie.

“Este posibil sa-l operam totusi miercuri pe fetele dorsale ale mainilor, poate doar la mana stanga. Vom evalua zilele urmatoare, este posibil sa fie tot o arsura intermediara, sa nu fie profunda”, a mai spus medicul.

Citeste si: ACCIDENT AVATIC SIBIU: Cei doi POLITISTI care au ajuns primii la locul tragediei au primit PLACHETA DE ONOARE a MAI

Nitescu a precizat ca in aceasta saptamana nu se mai ia in calcul o posibila interventie in cazul pilotului, iar saptamana viitoare se va face o reevaluare si se va analiza atunci daca este necesara o noua operatie.

Prognosticul este foarte rezervat in cazul pilotului si rezervat la celalalt pacient, dar medicii sunt optimisti, a mai spus Nitescu.

GABRIEL TITIANA a suferit un traumatism facial si are arsuri in special in zona toracica si abdominala. Dupa ce a fost adus la Spitalul de Arsi, a fost operat pentru fractura de piramida nazala, i-au fost toaletate leziunile provocate de arsura si a fost realizata o incizie de decompresiune.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Doi dintre militarii decedati au fost INMORMANTATI luni cu ONORURI MILITARE

VALENTIN BORA are arsuri de grad III pe aproximativ 5-7 la suta din suprafata corupului, restul fiind intermediare. Acesta a fost operat la Spitalul de Arsi pentru fractura la antebrat.

Elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii s-a prabusit vineri, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu. In urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, de unde au fost transportati, vineri seara, la Spitalul de Arsi din Capitala.