ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Procurorii lucreaza la IDENTIFICAREA CADAVRELOR

Procurorii militari si medicii legisti aflati la locul prabusirii elicopterului in judetul Sibiu lucreaza la IDENTIFICAREA CADAVRELOR, cautand acte si lucruri personale, anchetatorii afirmand ca, atunci cand conditiile meteo vor permite, vor fi ridicate si analizate componentele aeronavei.

Potrivit procurorului sef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, ancheta este inca in faza incipienta, iar vineri o echipa de specialisti formata din procurori militari si medici legisti lucreaza la procedura de IDENTIFICARE A CADAVRELOR, in zona unde s-a prabusit elicopterul, urmand ca apoi sa fie analizate componentele aeronavei prabusite.

“Elicopterul s-a prabusit intr-o zona greu accesibila, acolo se lucreaza inca la identificarea cadavrelor, este o procedura greoaie, cautam lucruri personale, acte de identitate si orice elemente care ne ajuta sa ii identificam pe cei opt militari care si-au pierdut viata. Urmeaza ca apoi cadavrele sa fie transportate la Institutul de Medicina Legala Sibiu. Se iau in calcul toate circumstanetele care ar fi putut duce la prabusirea elicopterului. Vom analiza componentele aeronavei, ce a mai ramas din aceasta, deoarece epava este carbonizata”, a declarat Viorel Siserman, citat de Mediafax.

Citeste si: CEREMONII de COMEMORARE a celor OPT MILITARI MORTI in accidentul aviatic de vineri, in toate unitatile militare din tara

Potrivit acestuia, ancheta se deruleaza greu din cauza conditiilor meteo nefavorabile – ceata si temperaturi scazute – urmand ca imediat ce timpul va permite epava sa fie transportata intr-un loc special, destinat unei astfel de proceduri.

“Va fi ridicat absolut tot ce se gaseste la locul prabusirii elicopterului, elementele vor fi transportate, imediat ce timpul si mersul anchetei ne vor permite, intr-un loc unde vor putea fi analizate de specialisti. Nu putem vorbi deocamdata de o cauza probabila a accidentului”, a spus Viorel Siserman.

La locul accidentului au ramas pompieri, politisti, jandarmi si salvamontisti, care instaleaza corturi, urmand sa ramana in zona si peste noapte. Ei vor asigura paza epavei.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: MApN a anuntat IDENTITATEA celor zece victime

Pe traseul de la locul accidentului si pana in satul Stejaris sunt in mai multe locuri masini de jandarmi, Armata, Politie si Salvamont, alte forte de ordine fiind in localitate.

Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, in zona localitatii Malancrav, din judetul Sibiu. Zona este extrem de accidentata, unde doar masini de teren sau tractoare pot ajunge.

Potrivit MApN, elicopterul apartinea Bazei 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune si ar fi urmat sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

sursa foto: romaniatv.net