ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Zeci de MARTORI vor fi AUDIATI de anchetatori

Anchetatorii vor AUDIA, duminica, zeci de sateni care au vazut elicopterul militar inainte sa se prabuseasca.

Anchetatorii iau in calcul ca elicopterul sa fi lovit un varf de brad inainte de prabusire. O alta varianta ar fi ca motorul aeronavei militare sa fi luat foc in aer. Epava elicopterului a fost ridicata de la locul tragediei si dusa la baza aeriana din Campia Turzii, unde va fi analizata cu atentie.

Parchetul Militar a demarat o ancheta in cazul tragediei aviatice din Sibiu, in care opt militari au pierit, iar alti doi au fost raniti. Locul in care s-a produs cea mai mare tragedie a armatei romane din ultimii ani a fost impanzit de procurori, jandarmi si politisti.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Zeci de MARTORI vor fi AUDIATI de anchetatori

Cea mai performanta aeronava a Armatei Romane a primit avizul de zbor inainte de decolare. Elicopterul a zburat 104 kilometri, inainte sa apara probleme. Mai multi MARTORI au vazut cum aeronava a atins un varf de brad, iar apoi s-a dezechilibrat si a intrat in picaj.

Alti MARTORI au declarat ca au vazut aeronava in flacari in zbor.

Aceste informatii nu au fost confirmate de anchetatori, insa sunt luate in considerare, potrivit romaniatv.net. De asemenea, este foarte posibil ca vremea nefavorabila sau o defectiune a motorului sa fi produs tragicul accident.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: EPAVA elicopterului prabusit a fost RIDICATA si dusa la Campia Turzii

Epava elicopterului a fost ridicata si dusa intr-un hangar de la unitatea din Campia Turzii, de acolo de unde a plecat aeronava. Anchetatorii vor continua si audierile. Sunt foarte multi MARTORI care au vazut elicopterul in zbor. Unii spun chiar ca pilotul a incercat sa aterizeze pe un stadion comunal din zona si a deschis trenul de aterizare, dar s-a razgandit si a continuat zborul.

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prabusit, vineri dimineata, la limita dintre judetele Sibiu si Mures, la bordul elicopterului aflandu-se zece persoane. Opt militari au murit si doi au fost raniti in accident.

Sursa foto: stirileprotv.ro