Sistemul de supraveghere prin radiolocatie a detectat avionul pana la disparitia de pe sistemul radar

Sistemul de supraveghere prin radiolocatie a detectat aeronava implicata in accidentul din Muntii Apuseni pana la disparitia acesteia de pe sistemul radar, iar dupa acest moment echipamentul de supraveghere nu a mai receptionat niciun semnal, precizeaza MApN.

“Sistemul de supraveghere prin radiolocatie a detectat aeronava, implicata in accidentul de pe data de 20 ianuarie, pana la disparitia acesteia de pe sistemul radar. De la momentul disparitiei, echipamentul de supraveghere nu a mai receptionat niciun semnal”, precizeaza Biroul de presa al Ministerului Apararii Nationale.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

In urma accidentului, au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.