Accident cu doi politisti de frontiera la Moravita, judetul Timis

Doi politisti de frontiera de la Moravita, judetul Timis, au fost accidentati, duminica, de doua autoturisme conduse de persoane suspectate de contrabanda cu tigari, care nu au oprit la semnalele oamenilor legii, trecand cu viteza prin filtru, soferii fiind in prezent audiati.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, duminica, doi politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Moravita din judetul Timis au fost raniti usor, cand incercau sa opreasca in trafic doua masini conduse de persoane suspectate de contrabanda cu tigari.

Conform susrei citate, cele doua persoane aflate la volanul autoturismelor respective sunt monitorizate inca din luna ianuarie 2014, in vederea destructurarii unei retele de contrabandisti de tigari.

Citeste si: Doi barbati, fiu si tata, au murit intr-un accident cumplit

“Astazi (duminica – n.r.) au fost monitorizate doua autoturisme incarcate cu tigari de contrabanda care au intrat in Romania. La intrarea in localitatea Moravita, politistii de frontiera au efectuat activitati de control al mijloacelor de transport. soferii celor doua autoturisme nu au oprit la semnalele regulamentare, unul dintre ei trecand cu viteza prin filtru, lovind usor doi politisti de frontiera si chiar trecand peste barajul antipneu”, se arata in comunicat. 

Conform sursei citate, politistii de frontiera au pornit in urmarirea celor doua masini pe care le-au descoperit ulterior in curtile a doua case din Moravita.

Cei doi soferi au fost prinsi, fiind audiati la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, intr-una dintre cele doua masini au fost gasite 60 de baxuri cu tigari de contrabanda, aduse din Serbia.

Cei doi politisti de frontiera accidentati au primit ingrijiri medicale, fiind in afara oricarui pericol.

Cercetarile in acest caz continua sub coordonarea procurorilor de la Judecatoria Deta.