ACCIDENT DE AUTOCAR PE AUTOSTRADA SOARELUI, pe sensul Bucuresti – Constanta. 9 dintre raniti vor ramane internati. UPDATE

ACCIDENT AUTOCAR A2, ACCIDENT AUTOSTRADA SOARELUI, AUTOCAR UCRAINA, 2 MORTI, 48 DE RANITI, RAED ARAFAT, CALARASI, RANITI SPITALE BUCURESTI,

Un grav accident de autocar s-a produs, duminica dupa-amiaza, pe Autostrada Soarelui, care leaga Capitala de litoral. In accident a fost implicat un autocar care circula pe ruta Bucuresti – Constanta, din primele informatii cel putin 15  persoane au fost ranite. La sfarsitul materialului puteti vedea galerie foto de la accident.

UPDATE 20.00: Noua dintre persoanele ranite in accidentul produs duminica pe autostrada Bucuresti-Constanta (A2) raman internate la Spitalul Floreasca, patru dintre acestea fiind in stare grava, a declarat dr. Bogdan Oprita.

Una dintre persoanele in stare grava are traumatism cranio-cerebral, iar o alta, politraumatisme, a mai precizat coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

La Floreasca au fost adusi 14 dintre ranitii in accidentul de pe A2. Cinci dintre acestia, dupa ce au fost examinati de medici, nu au necesitat internare.

Alti sapte raniti au fost transportati la Spitalul “Sf. Pantelimon”, sase la Bagdasar-Arseni, iar unul, la Elias.

UPDATE 17.38: Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a precizat ca 21 de raniti au fost dusi la spital de SMURD, iar cinci, de masini ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

“Pentru cele sapte persoane care au plecat cu mijloace proprii nu garantam ca au ajuns la spital”, a mai spus coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

Dintre cei 26 de raniti dusi la la spital de SMURD si SABI, 12 se afla la la Floreasca, intre acestia numarându-se si o persoana cu traumatism cranio-cerebral si o alta cu politraumatisme. “Aceste doua persoane au necesitat intubatie si toate masurile de suport avansat al vietii”, a mai spus Oprita.

Alti sapte raniti au fost transportati la Spitalul “Sf. Pantelimon”, sase la Bagdasar-Arseni, iar unul, la Elias, a mai spus Oprita.

Medicii de la Floreasca au precizat, ulterior, ca la acest spital au fost aduse patru persoane in stare grava, iar doua dintre acestea vor fi operate.

UPDATE 17.20: Traficul rutier a fost reluat pe A2 Bucuresti-Constanta, incepand cu ora 14.45, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Pentru a se repune pe roti autocarul, traficul rutier a fost oprit pentru aproximativ o ora.

UPDATE 15.17: Numarul persoanelor ranite in urma accidentului este de 26 dintre care patru persoane sunt in stare grava, a declarat Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti, potrivit Mediafax.

Cele 29 persoane au fost transportate la spitalele Floreasca, Elias, Bagdasar-Arseni si Sf. Pantelimon din Capitala.

“O persoana, cu traumatism cranio-cerebral grav, a fost dusa cu o masina speciala SMURD la Spitalul Floreasca, iar o alta, cu politraumatisme, a fost transportata cu elicopterul la aceeasi unitate medicala. Un alt ranit a fost dus la Elias”, a spus Oprita.

Ceilalti raniti au fost transportati la spital cu masini de la SMURD si de la Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Autocarul implicat in accident, care era rasturnat, a fost repus pe roti cu ajutorul unor utilaje. Vehiculul urmeaza sa fie inspectat din punct de vedere tehnic, au precizat reprezentantii Politiei Rutiere.

Accidentul s-a produs pe sensul de mers spre litoral, la kilometrul 23, unde autocarul, care apartine unei firme private de transport, ar fi fost acrosat de un autoturism, a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat pe o parte.

Politistii spun ca autocarul ar fi fost acrosat din lateral de un autoturism condus de o femeie. Acesteia si soferului autocarului le-au fost recoltate probe biologice.

In autocar se aflau 44 persoane. Pasagerii care nu au fost raniti au fost preluati de microbuze ale aceleiasi firme de transport.

UPDATE 14.39: Neasigurarea la schimbarea benzii de mers reprezinta posibila cauza a accidentului, potrivit cercetarii preliminare, a declarat comisarul Catalin Bocai de la Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Conform acestuia, soferul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers si a intrat în autocar, iar acesta s-a rasturnat dupa impact intr-un sant de langa autostrada.

UPDATE 14.20: Un numar de 23 de persoane au fost ranite si au avut nevoie de transport medical de urgenta. Dintre acestia, trei raniti sunt in stare grava si au fost transportate cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

“Unul dintre raniti, in coma post-traumatica, a fost intubat. Masuri speciale se acorda si unei persoane cu politraumatisme, in timp ce o alta are fractura deschisa la brat”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD.

“Ceilalti raniti au policontuzii si traumatisme care nu sunt foarte grave”, a mai spus Oprita.

Au fost insa si persoane care au plecat de la locul cu accidentului cu mijloace personale, astfel incat numarul ranitilor ar putea fi mai mare.  

Un numar de 18 autospeciale si ambulante au intervenit la fata locului.

Autoturismul Logan implicat in accident era condus de o femeie, care se mergea dinspre Bucuresti spre Calarasi. Potrivit primelor informatii, autoturismul ar fi incercat sa depaseasca autocarul, dar manevra nu a putut fi finalizata deoarece soferul autocarului a accelerat. In Logan erau trei persoane, iar in autocar, 44 persoane.

Cei doi soferi au fost dusi la spital pentru a li se recolta probe biologice. Politistii vor deschide un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in acest caz.

Un pasager din autocarul rasturnat a declarat ca totul s-a petrecut intr-un timp foarte scurt. “Nu-mi amintesc cum s-a intamplat, m-am trezit doar cu ceilalti peste mine. Pe mine m-au ridicat niste oameni. In autocar erau si copii. Au venit foarte repede cei de la descarcerare si au scos o domnisoara care era cu mana prinsa cumva sub autocar. Dintr-o data am simtit balansul autocarului, m-am tinut bine de scaun si intr-o fractiune de secunda m-a trezit cu toti peste mine. E un zvon ca un Logan cu numar de Calarasi ar fi intrat in autocar, e un zvon ca ar fi facut infarct, dar nu stiu. Ar fi pierdut controlul si a intrat in el, in roata din fata, si l-a dezechilibrat sau el a tras dreapta de volan, nu stiu”, a povestit barbatul.

UPDATE ora 13.10: Cel putin trei persoane dintre cele 15 ranite sunt in stare foarte grava si au fost transportate cu elicopterul la spitalele din Capitala. Unul dintre pasageri a povestit ca o femeie a fost surprinsa cu bratul afara in momentul in care s-a rasturnat autocarul. Practic, bratul i-a fost retezat.

Autocarul s-a ciocnit cu un autoturism Logan la km 23 de pe Autostrada Soarelui pe sensul de mers dinspre Bucuresti spre Constanta. In autocar se aflau peste 40 de persoane. Se pare ca soferul autoturismului ar fi de vina, acesta ar fi facut infarct.

Victimele sunt transportate la Spitalul Floreasca si Spitalul Sf. Pantelimon, unde personalul medical a fost chemat de acasa. 

De precizat ca 15 persoane din autocar au fost ranite, potrivit SMURD Bucuresti. 14 echipaje ale ISU intervin la locul accidentului, precum si doua masini de prim-ajutor.

De asemenea, un elicopter SMURD a ajuns la locul accidentului. Spitalul Floreasca a intrat in alerta si a chemat personalul de la domiciliu.

FOTO DE LA ACCIDENT