Accident de munca in Turcia, zece oameni au murit pe un santier de constructii din Istanbul

Zece turci care lucrau pe un santier de constructii unde se ridica un bloc turn cu 42 de etaje, la Istanbul, au murit sambata cand ascensorul lor a cazut 32 de etaje, zdrobindu-se de pamant, a anuntat presa sambata. Sute de persoane au protestat duminica la Istanbul, dupa moartea celor zece oameni, determinand politia sa foloseasca gaze lacrimogene a dispersa multimea, furioasa din cauza lipsei unor masuri de siguranta pe santiere.

Cauza accidentului nu a fost stabilita. Accidentul s-a produs in districtul Mecidiyekoy din Istanbul, pe santierul unei resedinte cu 42 de etaje, dintre care 36 au fost deja terminate, afirma Hurriyet. Potrivit autoritatilor, opt persoane au fost arestate in cadrul anchetei.

Acest accident pune din nou in lumina conditiile de lucru si de securitate precare din Turcia. in mai, 301 mineri au murit in explozia apoi prabusirea unei mine de carbune in Soma (vest), accidentul industrial cel mai sangeros cunoscut vreodata de Turcia.

Potrivit Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), Turcia se afla pe locul al treilea mondial la nivelul mortalitatii in accidente de munca.