ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Membrii echipajului au fost inmormantati cu ONORURI MILITARE, in prezenta a SUTE de persoane

Cele patru VICTIME ale accidentului aviatic din judetul Constanta in care a fost implicat un elicopter SMURD vor fi INMORMANTATE joi.

UPDATE 18.31: Laura Vizireanu, medicul SMURD care a murit in urma accidentului aviatic de luni de la Lacul Siutghiol, judetul Constanta, a fost inmormantata joi, la Braila, cu ONORURI MILITARE si a primit drapelul de lupta al SMURD.

Decizia ca Laura Vizireanu sa fie inmormantata cu ONORURI MILITARE, desi nu era cadru MApN sau MAI, a venit ca urmare a faptului ca medicul SMURD si-a pierdut viata intr-o misiune de salvare de vieti omenesti.

Ceremonia funerara a fost oficiata de un sobor de preoti la Catedrala “Nasterea Domnului” din Braila, iar sicriul cu trupul Laurei Vizireanu a fost purtat pe umeri, pana la mormant, de colegii de la SMURD Braila.

Laura Vizireanu a fost condusa pe ultimul drum de colegii de la SMURD Braila, Galati si Constanta si de sute de oameni care au cunoscut-o sau au auzit de tragedia in care si-a pierdut viata tanara de 39 de ani.

Mama Laurei, care nu s-a dezlipit de sicriul acesteia nicio clipa de cand a fost adus la Braila, a lesinat de doua ori si a avut nevoie de interventia unui echipaj al ambulantei pentru a-si reveni.

Garda de Onoare formata din militari ai Garnizoanei Braila a tras trei salve de pistol mitraliera, in onoarea medicului SMURD care a murit in misiune.

Laura Vizireanu a fost casatorita, pana anul trecut, cu seful Inspectoratului Judetean de Politie Braila, Mircea Relu Vizitiu, impreuna cu care avea un baietel de noua ani.

Nascuta pe 21 aprilie 1975, Laura Vizireanu a absolvit Facultatea de Medicina “Ovidius” Constanta, promotia 2002.

In sedinta Consiliului Local Municipal de vineri se va discuta propunerea ca medicului Laura Vizireanu sa i se acorde, post-mortem, titlul de Cetatean de Onoare al Brailei.

Si pilotul-erou Petre Catuneanu a fost inmormantat cu ONORURI MILITARE. Peste 500 de persoane l-au condus joi pe ultimul drum, la Cimitirul Eroilor din Buzau, pe pilotul Petre Catuneanu.

La Cimitirul Eroilor au fost trase salve de foc. Dupa o slujba religioasa oficiata la Biserica Sfantul Stefan de un sobor format din patru preoti, cortegiul funerar a pornit catre Cimitirul Eroilor, locul unde pilotul Petre Catuneanu a fost inmormantat. Sotiei pilotului i-a fost inmanata o decoratiune post-mortem si drapelul national.

“Am zburat cu el in multe misiuni. Imi aduc aminte privirea lui luminoasa, era un tip foarte optimist si riguros, o persoana extraordinar de entuziasta, nu ii era rusine sa vina sa ajute, punea mana la targa. Era foarte implicat, dornic sa participe la dezvoltarea sistemului. Un om foarte saritor si optimist care te facea sa mergi mai departe”, a declarat medicul Bogdan Oprita de la SMURD Bucuresti, prezent la inmormantare.

Pilotul Petre Catuneanu a facut gimnaziul la Scoala nr. 15, a absolvit Liceul nr. 7, promotia 1986, dupa care a urmat Scoala de Aviatie de la Boboc si, datorita notelor bune, a fost repartizat in 1990 la Aerodromul Militar din Tuzla. Pilotul buzoian avea 47 de ani, era casatorit si avea un copil.

De asemenea, copilotul elicopterului SMURD prabusit in judetul Constanta, capitan comandorul Ginel Claudiu Cracanel, a fost inmormantat, joi dupa-amiaza, in cimitirul “Sfantu Gheorghe” din Mioveni, localitatea sa natala, la ceremonia funerara fiind prezente peste 3.500 de persoane.

Slujba de inmormantare a capitanului comandor Ginel Cracanel a inceput la ora 12.00 si a durat aproximativ o ora si jumatate, fiind oficiata de un sobor format din zeci de preoti.

La iesirea din Catedrala ”Sfintii Petru si Pavel”, din oras, cortegiul funerar a fost insotit de garda de onoare formata din jandarmi de la Inspectoratul Judetean Arges si militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges.

Capitanul comandor Ginel Cracacel a fost inmormantat cu ONORURI MILITARE, dupa slujba funerara militarii executand trei focuri de arma, iar familia primind o placheta de onoare din partea Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI.

La Mioveni, orasul natal al copilotului elicopterului prabusit pe lacul Siutghiol, este zi de doliu, drapelele fiind arborate in berna si cu panglica de doliu pe cladirile tuturor institutiilor publice din oras.

Capitan comandorul Ginel Claudiu Cracanel avea 42 ani si era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de sapte ani, avand la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135. El avea un copil de zece ani.

In urma cu trei saptamani, Ginel Claudiu Cracanel primise titlul de cetatean de onoare al orasului sau natal, Mioveni, la ceremonie rugand asistenta sa tina un moment de reculegere pentru colegii sai morti in accidentul aviatic din Sibiu, petrecut in urma cu aproape o luna.

Asistenta medicala Camelia Gabriela Harton, care a murit, alaturi de colegii sai de echipaj, in urma prabusirii elicopterului SMURD in lacul Siutghiol, a fost inmormantata, joi, in Cimitirul Central din Navodari, ceremonia religioasa fiind oficiata de catre Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Slujba de inmormantare a Cameliei Harton a fost oficiata la Biserica Buna Vestire din Navodari de catre Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, si un sobor de preoti, ceremonia, inceputa in jurul orei 12.00, durand aproape doua ore.

Dupa slujba, cortegiul funerar s-a indreptat catre Cimitirul Central din Navodari, unde asistenta in varsta de 38 de ani, care aflase chiar in ziua mortii ca era insarcinata, a fost inhumata. Ea a fost inmormantata alaturi de sotul sau mort in urma cu 11 ani si cu care avea o fetita de 13 ani.

La funeralii au participat cateva sute de persoane – rude, prieteni si colegi ai asistentei medicale – intre acestea fiind viceprimarul din Navodari, Florin Chelaru si consilieri locali.

Joi dupa-amiaza, in cadrul unei sedinte de Consiliu Local, asistenta Camelia Gabriela Harton va fi declarata, post mortem, Cetatean de onoare al orasului.

Marti dupa-amiaza, la capela din cadrul Spitalului Judetean Constanta, unde s-au aflat cele patru victime ale accidentului aviatic de luni dupa-amiaza, a avut loc o ceremonie religioasa in memoria acestora, la care au fost prezenti secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, conducerea spitalului, colegi, rude si membri ai familiilor victimelor.

Asistenta medicala Gabriela Harton avea 38 de ani si lucra la SMURD Constanta din 2008, de la infiintarea serviciului. Ea era vaduva de 11 ani si avea o fetita de 13 ani. De curand, asistenta incepuse o relatie cu un comandant de vas, Cristian Ciortan, pe care in ziua tragediei il anuntase, printr-un SMS dat din elicopter, ca este insarcinata.

Asistenta Gabriela Camelia Harton va fi INMORMANTATA la Navodari. Ea va fi declarata, post mortem, cetatean de onoare al orasului Navodari.

La biserica din Navodari, locul in care este condusa pe ultimul drum asistenta Gabriela Camelia Harton, s-au adunat de dimineata sute de oameni: rude sfasiate de durere, colegi de munca, fosti pacienti care au simtit pe pielea lor grija si devotamentul ei pentru meserie, sau oameni simpli care i-au auzit trista poveste.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Victimele au murit INECATE, potrivit rezultatelor preliminarii ale necropsiei

Cu lacrimi in ochi, oamenii au adus sute de flori pentru frumoasa asistenta si pruncul pe care-l purta in pantece de numai cateva saptamani.

La inmormantare iau parte si tatal asistentei, fiica ei de 13 ani si iubitul cu care traia o frumoasa poveste de dragoste. Iubitul asistentei a declarat miercuri ca isi doreste sa o adopte pe fetita, ramasa acum orfana.

Citeste si: VICTIMELE TRAGEDIEI AVIATICE DE LA CONSTANTA duse in localitatile natale

Slujba de INMORMANTARE a asistentei Gabriela Camelia Harton a inceput la ora 12.00 si este oficiata de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Si ceilalti trei eroi care o insoteau in misiune in momentul in care elicopterul s-a prabusit in apele lacului Siutghiol sunt, joi, INMORMANTATI in orasele natale. Doctorita Laura Vizireanu avea 39 de ani si va fi inmormantata la Braila. Pilotul elicopterului Petre Catuneanu este inmormantat la Buzau, iar copilotul Claudiu Gine Cracanel la Mioveni, in Arges.

Sursa foto: reporterntv.ro