ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Comisia de aparare de la Senat asteapta raportul MAI

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, CORNELIU DOBRITOIU, a declarat, marti, ca subiectul accidentului aviatic din Constanta va intra in dezbaterea acestui for, incepand cu ora 13.00, pentru a se decide daca se declanseaza o ANCHETA PARLAMENTARA.

UPDATE 14.16: Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu, a declarat, marti, ca acest for a decis sa solicite de la Guvern raportul Ministerului de Interne cu privire la gestionarea accidentului aviatic din Constanta, urmand ca apoi sa se decida daca vor avea loc audieri.

Dobritoiu a fost intrebat daca va fi deschisa o ancheta parlamentara in cazul accidentului aviatic din Constanta.

”Senatorii au decis sa solicite mai intai raportul Ministerului de Interne vizavi de tragedia aviatica si in functie de elementele care vor fi suprinse in raport vom lua o decizie”, a raspuns presedintele Comisiei de aparare.

El a mentionat ca posibile audieri ale responsabililor de gestionarea accidentului se vor decide dupa studierea raportului Ministerului de Interne. ”Acest lucru (audieri, n.r.) se va putea face dupa ce vom avea intreaga imagine suprinsa intr-un document oficial al Guvernului”, a mai spus Dobritoiu.

Dorbitoiu a fost intrebat daca subiectul accidentului aviatic din Constanta va fi dezbatut in Comisia de aparare.

”Vom discuta subiectul pe care il ridicati in comisie acum. Vom discuta acest subiect in Comisia de aparare de la Senat la ora 13.00”, a spus Dobritoiu.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Procurorii militari si criminalistii CONTINUA CERCETARILE la locul prabusirii aparatului de zbor

El a fost intrebat daca subiectul discutiei vizeaza o ancheta in privinta accidentului aviatic din Constanta.

”Exact, pai altfel cum? Supunem la vot”, a mai spus senatorul PNL.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: RAED ARAFAT spune ca salvatorii au intervenit in TIMP UTIL

Comandorul Petre Corneliu Catuneanu, capitanul comandor Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton si-au pierdut viata in urma prabusirii, luni, in lacul Siutghiol din judetul Constanta, a elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se intorceau dintr-o misiune aeromedicala, dupa ce au transportat un pacient la Spitalul Judetean Constanta.