Noi imagini VIDEO de la locul in care s-a prabusit elicopterul SMURD

Postul Digi24 a prezentat in exclusivitate imagini VIDEO surprinse IMEDIAT dupa prabusirea elicopterului SMURD in Lacul Siutghiol din judetul Constanta.

UPDATE 20.19: Noi imagini VIDEO de la locul prabusirii elicopterului SMURD au fost publicate pe internet. O inregistrate video facuta de un martor si prezentat de Digi24 arata cum pompierii de la ISU Dobrogea se chinuie sa porneasca o barca de motor, dar nu reusesc. Intr-un final acestia au apelat la vasle pentru a merge in cautarea persoanelor aflate in mijlocul lacului.

In timp ce Ministerul de Interne sustine ca primul echipaj ISU a ajuns pe malul lacului in mai putin de un sfert de ora de la momentul prabusirii elicopterului, martorii spun ca prima barca cu care pompierii au venit era dezumflata si a durat cinci minute pana au pus-o pe apa, iar apoi nu au avut cheia de la motor, astfel ca au apelat la vasle.

“Au venit foarte tarziu, le-am specificat clar – La butoaie! – ei s-au dus la Cazinou. Cand au ajuns aici au venit toti cu mainile in buzunare. Le-am spus si eu si doamna, care sta aici, veniti cu barca pneumatica ca nu putem ajungem la ei. Pana au dat la vasle s-a si intunecat”, declara un martor.

Din inregistrarea VIDEO facuta de primii martori ajunsi pe malul lacului reiese ca cel putin unul dintre membrii echipajului elicopterului SMURD era in viata la cateva clipe dupa momentul impactului. In timp ce martorii cautau ajutoare, din mijlocul apei se auzeau strigate disperate de ajutor. Un barbat, deocamdata nu se stie daca este vorba de pilot sau copilot, implora sa fie salvati.

“Elicopterul zbura in flacari si fum”, spune un martor.

“In momentul in care a luat contact cu apa s-a dat peste cap, s-a rupt coada si a intrat total la fund. Dupa un minut, un minut si jumatate, au inceput sa iasa la suprafata resturi”, spune un alt martor.

Martorii, care au sunat imediat la 112, povestesc ca au vazut mai multe persoane in apa, cerand cu disperare ajutor.

“Vreo zece minute s-au auzit strigatele”, povesteste un martor.

Sursa foto: stirileprotv.ro