ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Procurorii cer DATE despre ZBOR inaintea prabusirii

Procurorii militari au cerut DATE si explicatii despre evolutia in ZBOR a elicopterului SMURD inainte de momentul prabusirii in lacul Siutghiol, dar si ridicarea unor obiecte si inscrisuri care pot fi folosite ca probe in ancheta, potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorii de la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), care au preluat ancheta in cazul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol, in 15 decembrie, au facut, in perioada 16-19 decembrie, mai multe acte procedurale.

Anchetatorii au fost luate masuri “pentru obtinerea si interpretarea datelor referitoare la evolutia in zbor a elicopterului, inainte de momentul prabusirii” si au dispus ridicarea unor obiecte si inscrisuri care pot fi folosite ca mijloace de proba.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: DRONA care a inregistrat imagini imediat dupa prabusirea aparatului de zbor a fost GASITA

De asemenea, procurorii au dispus masuri pentru cautarea si recuperarea din lacul Siutghiol a tuturor pieselor si subansamblelor desprinse din epava elicopterului prabusit si pentru asigurarea conservarii epavei.

Ancheta in cazul accidentului aviatic din judetul Constanta, in urma caruia au murit toate cele patru persoane aflate in aparatul de zbor, este facuta de Sectia Parchetelor Militare din PICCJ, care a preluat ancheta de la Parchetul Militar de pe lânga Tribunalul Militar Bucuresti.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: DNA a deschis DOSAR PENAL privind achizitionarea aparatului de zbor de catre CJ Constanta

In acest dosar, imediat dupa producerea accidentului a fost inceputa urmarirea penale pentru neluarea si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, iar ulterior cercetarile au fost extinse si pentru ucidere din culpa, având in vedere faptul ca au decedat toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD – medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani) si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 de ani). Operatiunile de cautare si salvare au durat aproximativ 12 ore.

Sursa foto: cotidianul.ro