ACCIDENT ELICOPTER SMURD: TRUPURILE celor patru VICTIME au fost preluate de rude

Sicriele cu trupurile neinsufletite ale celor patru victime ale accidentului aviatic produs in judetul Constanta au fost luate de familii de la morga si duse la capela Spitalului Judetean de Urgenta (SJU).

UPDATE 20.11: Trupurile neinsufletite ale victimelor accidentului aviatic au fost preluate de rude dupa slujba religioasa care a fost facuta in capela Spitalului Judetean Constanta. La ceremonie a participat si secretarul de stat in MAI, RAED ARAFAT. Dupa slujba, trupurile victimelor au fost scoase pe rand din capela si vor fi duse spre casele lor. Dupa scoatera trupurilor din capela a avut loc si un incident. Astfel una dintre autospecialele care transporta trupul comandantului a avut o defectiune si nu a pornit. Dupa cateva minute, soferul a reusit sa puna masina in miscare abia dupa ce s-a bagat sub ea pentru a repara defectiunea.

Zeci de colegi au venit la capela, sa aduca un ultim omagiu victimelor – medicul Laura Vizireanu, asistenta Camelia Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Catuneanu si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel.

O slujba religioasa in memoria celor patru victime ale accidentului aviatic va fi oficiata marti, la capela Spitalului Judetean din Constanta.

Dupa slujba religioasa, sicriele cu trupurile neinsufletite vor fi duse in localitatile natale ale victimelor, repectiv Buzau, in cazul pilotului Corneliu Catuneanu, Mioveni – copilotul Ginel Cracanel, Braila – medicul Laura Vizireanu si Navodari – Camelia Harton.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Reprezentantii MAI afirma ca operatiunile de cautare-salvare s-au desfasurat conform PROCEDURILOR LEGALE

Si la morga Spitalului Judetean Constanta s-au strans zeci de persoane – rude si colegi ai celor patru victime ale accidentului aviatic. Printre acestea s-a aflat si Ion Pogorsteanu, tatal Gabrielei Harton, asistenta medicala care si-a pierdut viata in urma prabusirii elicopterului SMURD. El a spus ca fiica sa, in varsta de 38 de ani, are o fetita in varsta de 13 ani si si-a pierdut sotul in urma cu 11 ani.

Barbatul a povestit ca vorbise cu fiica sa cu cateva ore inainte de producerea tragediei si ca aceasta era bine dispusa.

El a mai spus ca, in afara programului de la SMURD, Gabriela mai lucra la o clinica medicala de la un hotel din statiunea Mamaia.

Tatal asistentei medicale a venit la morga insotit de mai multe rude, care au reclamat intarzierea cu care s-a intervenit si au sustinut ca din greselile facute de autoritati in acest caz ar trebui sa se invete ceva, pentru ca acestea sa nu se mai repete.

Asistenta medicala, care lucra la SMURD inca din 2008, de la infiintarea serviciului, incepuse de curand o relatie cu un comandant de vas, Cristian Ciortan, si aflase chiar in ziua tragediei ca era insarcinata. Barbatul, care a asistat la operatiunile de cautare a victimelor, a spus luni seara ca femeia ii trimisese un sms din ecliopter in timp ce mergea catre aeroportul Kogalniceanu ca sa alimenteze. El spune ca prietena sa il anunta, in mesaj, ca ”testul a iesit pozitiv”.

Cel mai probabil, Gabriela Harton va fi inmormantata vineri, alaturi de sotul sau.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Seful ISU “Dobrogea”, SCHIMBAT din functie

Laura Vizireanu, doctorita care si-a pierdut viata in accidentul de elicopter, avea 39 de ani. Ea era mama unui baietel de noua ani si fusese casatorita cu fostul sef al Sectiei 3 Politie Constanta, Mircea Vizitiu, care acum conduce Politia Judeteana Braila.

Sefa Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Constanta, Rodica Tudoran, care este si coordonatorul SMURD Constanta, spune ca pentru Laura Vizireanu medicina si salvarea de vieti omenesti au fost ”pasiunea si viata ei”.

“Laura a fost studenta la Constanta, a fost medic rezident la Constanta, a fost specialist aici, iar din momentul in care a fost specialist Laura a lucrat la SMURD si la Urgente. Ea a lucrat pe masina si a vrut sa lucreze si pe elicopter. I-a placut. A fost pasiunea si viata ei. Si ea, si Gabi (asistenta Gabriela Harton – n.r.) lucreaza la SMURD de cand s-a deschis, din 2008. Au fost de la inceput alaturi de noi”, a spus Rodica Tudoran.

Medicul Laura Vizireanu va fi inmormantata joi.

Elicopterul SMURD in care se aflau medicul Laura Vizireanu, asistenta medicala Gabriela Camelia Harton, comandorul Petre Corneliu Catuneanu si capitanul comandor Ginel Claudiu Cracanel s-a prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol.

Operatiunile de cautare a victimelor au durat peste 12 ore.