MAE infirma stirea conform careia 4 ROMANI au MURIT intr-un ACCIDENT in SPANIA. UPDATE

Patru cetateni ROMANI au MURIT intr-un accident petrecut, sambata seara, in provincia spaniola Cordoba. Printre cele patru victime se afla si doi minori. Potrivit primelor informatii, masina in care se aflau cei patru romani s-a cioncnit cu un camion, informeaza postul B1 Tv.

Presa spaniola a anuntat ca patru cetateni ROMANI, cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani, si-au pierdut viata intr-un grav accident rutier care s-a petrecut in dreptul localitatii Montalban din provincia Cordoba.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au luat legatura cu omologii din Spania pentru a obtine mai multe detalii asupra identitatii celor patru victime, dar si despre ancheta desfasurata de politia spaniola.

CITESTE SI: MAE: Trei romani au murit in Italia dupa ce masina in care se aflau s-a lovit de un copac 

UPDATE 14.20Ministerul Afacerilor Externe transmite ca nu se confirma stirea aparuta in presa despre un presupus accident produs in Spania, in care patru cetateni romani ar fi decedat.

“In urma demersurilor initiate de Consulatul General al Romaniei la Sevilla si cu ocazia verificarilor efectuate de autoritatile spaniole, la nivel regional, provincial si local, cu institutiile care au atributii si competente in cazul producerii unor astfel de accidente, rezulta ca stirea conform careia in provincia Cordoba s-ar fi produs un grav accident de circulatie, in care si-ar fi pierdut viata cetateni romani, nu se confirma”, sustine MAE, intr-un comunicat de presa remis duminica.

MAE arata ca toate autoritatile contactate, printre care Garda Civila, Politia Nationala, Politia Locala, Spitalul Provincial, Unitatea Medicala de Interventii de Urgenta, inclusiv serviciul de urgenta 112, au comunicat ca nu s-a produs recent un astfel de eveniment in provincia Cordoba.

CITESTE SI: Un AUTOCAR cu romani s-a RASTURNAT in Ungaria. Ranitii au fost transportati la spital

De asemenea, adauga sursa citata, verificarile efectuate de biroul atasatului de interne din cadrul Ambasadei Romaniei la Madrid, prin intermediul autoritatilor competente, au condus la aceeasi concluzie, si anume, neconfirmarea stirii aparute.

Reactia MAE vine dupa ce cateva publicatii si un post de televiziune din Romania au difuzat o informatie potrivit careia patru romani, dintre care doi minori, ar fi murit duminica intr-un accident produs in provincia spaniola Cordoba.

Sursa foto: 20 minutos.es