ACCIDENT GRECIA: Soferul roman va fi audiat din nou in 9 ctombrie. El ramane in custodia autoritatilor elene

MAE informeaza ca soferul autocamionului implicat in accidentul rutier produs duminica in nordul Greciei a fost audiat, luni, de magistrati, o noua sedinta fiind programata pentru 9 octombrie, ministerul precizand de asemenea ca cetateanul roman ramane in custodia autoritatilor elene.

“La data de 6 octombrie 2014, a avut loc audierea mai multor persoane implicate in accidentul rutier produs duminica, 5 octombrie 2014, pe autostrada Egnathia, din nordul Greciei, in care a fost implicat un autocamion inmatriculat in Romania. Cetateanul roman, sofer al autocamionului inmatriculat in Romania, a fost adus de politie la sediul tribunalului competent, fiind audiat de magistrati. Pe parcursul audierilor, cetateanul roman a fost asistat de un avocat ales, precum si de un traducator autorizat. soferul este acuzat de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa”, se arata intr-un comunicat transmis luni seara de MAE.

Citeste si: ACCIDENT IN GRECIA: Soferul roman este acuzat de OMOR DIN CULPA

Potrivit sursei citate, magistratii au fixat un nou termen pentru audieri, astfel incat, la data de 9 octombrie, este programata o noua sedinta, timp in care se va analiza dosarul, in vederea pregatirii apararii.

“Cetateanul roman ramane in custodia autoritatilor elene, urmand ca zilele urmatoare, magistratii sa se pronunte cu privire la mentinerea arestului preventiv” se mentioneaza in comunicatul MAE.

Consulatul General al Romaniei la Salonic continua monitorizarea cazului si in functie de solicitarile cetateanului roman aflat in arest, va acorda asistenta consulara, conform competentelor, mai informeaza ministerul.

Citeste si: ACCIDENT IN GRECIA: Soferul roman a fost ARESTAT. MAE: Nu rezulta, inca, decesul sau ranirea vreunui roman

“Precizam ca, in aceasta faza a procedurilor judiciare, avocatul ales al cetateanului roman este singurul indrituit sa actioneze direct pe linia comunicarii cu autoritatile competente in vederea clarificarii tuturor elementelor din dosar”, se mai arata in comunicat.

MAE informase si anterior, luni, ca stabilirea cauzelor exacte ale accidentului rutier din Grecia va fi realizata dupa finalizarea procedurilor judiciare aflate in curs, la nivelul autoritatilor elene competente, precizand ca soferul roman este retinut de politia locala si ca bilantul mortilor se ridica la cinci.