ACCIDENT GROAZNIC la PLOIESTI: 5 MORTI si 28 de RANITI dupa ce un AUTOBUZ s-a ciocnit cu o BASCULANTA! UPDATE

Un ACCIDENT GROAZNIC s-a produs, vineri dimineata, pe CENTURA de VEST a orasului PLOIESTI. Cel putin cinci persoane au MURIT si zeci de oameni au fost RANITI, dupa ce un autobuz si o basculanta s-au ciocnit.

Bilantul PROVIZORIU indica cinci MORTI si 27 de RANITI, dintre care doua persoane in stare grava. Multe victime au fost prinse in fiarele contorsionate. Operatiunea de descarcerare s-a desfasurat cu dificultate, pentru ca nisipul din basculanta s-a varsat in autobuz. ISU PRAHOVA a pus in aplicare CODUL ROSU de INTERVENTIE.

UPDATE 11.30Politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in cazul accidentului rutier de la Ploiesti a spus, vineri, purtator de cuvant al IPJ Prahova.

UPDATE 09.20: Trei dintre raniti sunt in stare grava, au leziuni care le pot pune viata in pericol, spus Daniel Nicolae, managerul Serviciului de Ambulanta Ploiesti, la postul de televiziune Digi 24. Cei patru copii nu sunt raniti grav.

UPDATE 09.00: Printre cele cinci VICTIME DECEDATE se afla si un ofiter care lucra la un penitenciar, dar si soferul autocabuzului care facea curse regulate pe traseul MANESTI – PLOIESTI.

UPDATE 08.45: Intre raniti, sunt foarte multe cazuri de traumatisme fara fracturi, a declarat la postul de televiziune Digi24 Daniel Nicolae, manager Serviciu de Ambulanta Prahova. Potrivit acestuia, majoritate celor raniti sunt constienti, exceptie facand doua persoane care sunt constiente partial.

UPDATE 08.30: In zona a fost instalata o unitate de dezastru, asa cum s-a exprimat coordonatorul SMURD, Bogdan Oprita. Aceasta consta intr-un camion mai mare, dotat cu foarte multe echipamente medicale si de descarcerare. In plus, acesta are in dotare si un cort, care a fost deja montat.

UPDATE 08.25:  Bogdan Oprita, coordonator SMURD, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 ca un numar mare de victime, 20, nu sunt in stare grava, avand doar mai multe contuzii.

UPDATE 08.20: Din primele cercetari, soferul autobuzului este vinovat de producerea accidentului, la fata locului nefiind gasite urme de franare, a declarat, vineri, pentru Agepres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu.

UPDATE 08.18: ISU Prahova a pus la dispozitia rudelor victimelor urmatoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

UPDATE 08.15: Exista posibilitatea ca inca o persoana sa fie in autobuz. Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a declarat pentru postul Romania TV ca “tot nisipul trebuie luat la mana, exista posibilitatea sa mai fie o persoana prinsa sub nisip”.

UPDATE 08.13: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in judetul Prahova, traficul rutier este intrerupt pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploiesti, in zona Strejnic, din cauza accidentului.

UPDATE 08.10: Toti cei RANITI au fost transportati la SPITALUL JUDETEAN de URGENTA din PLOIESTI. Daniel Nicolae, directorul Serviciului Ambulanta din Prahova a anuntat, intr-o interventie telefonica la postul Realitatea Tv, ca s-a intervenit la fata locului cu 26 de echipaje.

UPDATE 08.00: Printre raniti se afla si cinci copii.

UPDATE 07.50: “Este vorba de o cursa regulata care se deplasa dinspre comuna Manesti spre Ploiesti. Accidentul s-a produs intr-o zona a centurii, nu este vorba de o intrare pe contrasens. Pana in acest moment, au fost scosi toti pasagerii din autobuz. Sunt 5 decedati, 26 de raniti au ajuns la spital”, a declarat Rodica Paraschiv, prefectul judetului Prahova.

UPDATE 07.40: La locul accidentului se afla acum 22 de ambulante.

UPDATE 07.30: 25 de persoane au fost ranite, dar doar 16 persoane au fost transportate la spitalul judetean. Dintre persoanele transportate la spital, doua au politraumatisme grave, a precizat Raluca Vasiloae, purtator de cuvant ISU Prahova.

UPDATE 07.25: Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a declarat, pentru Agepres, ca se lucreaza pentru scoaterea persoanelor incarcerate, dar si pentru acordarea de ingrijiri medicale celor ranite.

UPDATE 07.18: Raluca Vasiloae, purtator de cuvant ISU Prahova, a declarat la Digi24 ca se intervine la aceasta ora pentru descarcerarea a sapte persoane. Bilantul victimelor a crescut: 5 persoane si-au pierdut viata in accident.

UPDATE 07.15: ISU Prahova a pus in aplicare codul rosu de interventie. La fata locului au fost detasate 14 ambulante pentru a prelua si acorda primul ajutor ranitilor.

UPDATE 07.12: Accidentul a avut loc pe sensul de mers inspre Brasov, iar traficul in ambele directii a fost deviat.

UPDATE 07.00: Din primele informatii, accidentul s-a produs in jurul orei 06:15, pe DN 1, pe Centura de Vest a Ploiestiului. Un autobuz a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteza redusa. Patru persoane au murit si zeci de oameni sunt raniti. In autobuz se aflau in jur de 40 de persoane.

Sursa foto: JURNALUL