Accident in Bulgaria – MAI: Firma de transport, autocarul si soferii, fara probleme la avize si atestate

POLITIA ROMANA a efectuat primele verificari in tara privind firma transportatoare, soferii si autocarul din ACCIDENTUL produs in Bulgaria, nefiind evidentiate probleme din punct de vedere al avizelor si atestatelor prevazute de legislatia romana in materie, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

AUTOCARUL rasturnat in Bulgaria avea doi soferi, care, date fiind distantele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul.

Citeste si: UPDATE. ACCIDENT DE AUTOCAR IN BULGARIA: UN ROMAN A MURIT SI ALTI CINCI SUNT IN STARE GRAVA!

Vehiculul apartine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de calatori.

Din dispozitia ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, trei elicoptere au plecat sa aduca in tara sase dintre RANITII in accident.

Potrivit presei bulgare, doi dintre RANITII in stare grava sunt supusi, la aceasta ora, unor operatii la un spital din Veliko Tarnovo, urmand sa fie transportati in Romania dupa ce vor fi stabilizati.

ACCIDENTUL s-a produs duminica dimineata, in jurul orei 5.00, cand un AUTOCAR cu turisti care venea spre Romania din Turcia, de la Kusadasi, s-a rasturnat in Pasul Republika din Bulgaria, intre localitatile Gurkovo si Veliko Tarnovo – zona muntoasa din tara vecina.

In urma accidentului, un ROMAN A MURIT, cinci au fost RANITI GRAV, iar altii au rani usoare.

In autocar se aflau 25 de ROMANI, insa, potrivit potrivit site-ului novinite.com, numarul total al pasagerilor a fost de 50.

Citeste si: ACCIDENT DE AUTOCAR IN BULGARIA: SASE RANITI GRAV, ADUSI LA BUCURESTI CU ELICOPTERELE

Potrivit MAI, din primele informatii furnizate de autoritatile bulgare, AUTOCARUL nu a adaptat viteza la conditiile meteo si, intr-o curba, a pierdut controlul directiei de mers si s-a rasturnat.

In iunie 2013, un autocar cu turisti ROMANI s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru. In urma accidentului si-au pierdut viata 18 persoane, iar alte 29 au fost ranite.

Sursa foto: activenews.ro