Accident in Ungaria cu un autocar romanesc pe autostrada M6, 22 de raniti, dintre care 3 grav. FOTO UPDATE

Un accident rutier cu un autocar romanesc s-a produs in Ungaria, vineri seara, pe autostrada M6. Accidentul s-a produs in jurul orei 20.15  in judetul Baranya si s-a soldat cu 22 de persoane ranite, dintre care 3 sunt in stare grava. Toti ranitii sunt spitalizati in Ungaria, un echipaj medical din Romania a plecat deja la locul accidentului pentru o evaluare medicala, iar Ministerul Transporturilor a trimis o echipa pentru a efectua o evaluare tehnica. VEZI MAI JOS IMAGINI DE LA ACCIDENT.

Deocamdata nu se cunosc cauzele care au dus la producerea accidentului. Din informatiile disponibile la aceasta ora, 22 persoane sunt ranite, iar 3 dintre acestea sunt in stare grava. Toti ranitii au fost transportati la spitalele din zona. Autocarul plecase vineri, de la Baile Homorod si avea ca destinatie localitatea Pecs, din Ungaria.

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si Ministerul Sanatatii (MS) au trimis de urgenta in Ungaria o echipa medicala formata din doi medici si un asistent, condusa de medicul sef SMURD pe regiunea de vest. Ministerul Transporturilor a trimis, de asemenea, un echipaj pentru a face o evaluare tehnica. 

Citeste si: Ministerul Transporturilor a trimis o echipa de experti la locul accidentului produs in Ungaria

UPDATE ora 00.56: Ministerul Transporturilor precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in autocarul implicat in accident se aflau inregistrati 26 de pasageri, care plecasera vineri, de la Baile Homorod si aveau ca destinatie localitatea Pecs, din Ungaria.

“Autobuzul implicat in accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricatie 1998 si este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenta de transport persoane, iar soferul care se afla la volan este detinator al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil pana la data de 15.09.2015”, se precizeaza in comunicat.

UPDATE ora 00.05: Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a confirmat ca nu s-a inregistrat niciun deces pana la aceasta ora si a explicat ca printre cei 22 de raniti, se numara si doi copii, dintre care unul ar fi un bebelus cu varsta de pana intr-un an. Echipajul medical romanesc trimis in Ungaria va evalua starea ranitilor si va decide daca se impune preluarea in tara a unor persoane ranite in accident.

Raed Arafat, secretar de stat in MAI: “Sunt 22 persoane ranite, din care 3 in stare grava. Din cei 22 sunt doi copii raniti, unul in stare grava. Sunt mobilizati MAI si atasatul Afacerilor Interne din Ungaria pentru a veni in sprijinul accidentatilor. Un echipaj de politie de la Arad va merge in sprijinul medical si un echipaj medical condus de medicul sef SMURD pe regiunea de nord-vest. Vom decide daca va fi nevoie sa preluam o parte din cei accidentati. O echipa de la Ministerul Transporturilor a fost trimisa in Ungaria pe partea tehnica. Stim ca nu s-a confirmat niciun deces. Stiu ca sunt doi copii raniti, asteptam sa se confirme datele la noi. O sa avem o evaluare medicala. Colegii vor ajunge la spital in aproximativ o ora, echipajul de politie probabil a si ajuns”.

Foto: Pecsma