ACCIDENT METROU MOSCOVA: Directorul metroului a fost DEMIS

Primarul orasului Moscova, Serghei Sobianin, l-a demis marti pe directorul METROULUI din capitala Rusiei, dupa ACCIDENTUL produs saptamana trecuta, soldat cu 22 de MORTI.

“Directorul METROULUI, Ivan Besedin, a fost destituit”, a declarat Sobianin. Noul director va fi Dmitri Pegov, care detinea pana acum functia de sef de serviciu al trenurilor de mare viteza RZD.

Citeste si: ACCIDENT METROU MOSCOVA: DOI MUNCITORI ARESTATI IN URMA DERAIERII METROULUI

“Dmitri Pegov va avea sarcina de a recastiga increderea locuitorilor Moscovei in functionarea METROULUI si de a demonstra ca METROUL din Moscova este in continuare cel mai sigur din lume”, a explicat Sobianin.

“In prezent, prioritatea este verificarea infrastructurii si a sistemelor tehnice”, a spus noul director al metroului.

Totodata, in acest caz, doi muncitori au fost ARESTATI. Ei sunt suspecti in cazul catastrofei de la METROU. Anchetatorii afirma ca din luna mai, pe tronsonul dintre statiile Park Pobedi si Slavianski Bulvar, unde s-a produs catastrofa marti dimineata la o ora de varf, au fost lansate lucrari de pregatire in vederea instalarii unui nou sistem de schimbare a macazului.

“Baskatov si Gordov au fost implicati in mod direct in aceste lucrari si in urmarirea desfasurarii lor”, a anuntat Comitetul rus de ancheta. Insa lucrarile nu au fost efectuate in mod corect, a apreciat aceeasi sursa. Cei doi au fost interogati deja, a precizat Comitetul, adaugand ca vor fi inculpati “cat mai rapid”.

DOLIU IN RUSIA: 22 DE MORTISI 160 DE RANITI IN URMA ACCIDENTULUI DE LA METROU

Sursa foto: unimedia.info