Accident Michael Schumacher: Medicii ezita sa-l scoata din coma pe campion. Leziunile cerebrale sunt grave

Michael Schumacher, septuplul campion mondial din Formula 1, se afla in coma indusa de mai bine de doua saptamani dupa accidentul groaznic suferit pe partie de sky din statiunea franceza Meribel.

Cu toate acestea echipa medicala care se ocupa de fostul mare sportiv ezita sa il trezeasca din starea de coma indusa, ultimele informatii demonstrand ca leziunile cerebrale suferite de Schumacher sunt grave.

In plus, doctorul Peter Vajkoczy, seful departamentului de Neurochirurgie de la spitalul Charite din Berlin, a intarit temerile medicilor francezi.

“Durata comei artificiale nu indica prognoze, dar este un indiciu ca Michael Schumacher a suferit o trauma puternica, iar presiunea intracraniala si sangerarile sunt inca mari”, a declarat Vajkoczy.

Cand va fi scos Schumacher din coma? “Pana cand presiunea nu este sub control, doctorii il vor tine in aceast stare”, a adaugat doctorul.

Michael Schumacher este hranit in aceasta perioada cu ajutorul uni tub introdus direct in stomac. Specialistii in domeniu spun ca astfel se evita infectiile, chiar daca exista riscul ca pacientul sa vomite sau sa piarda suc gastric.

Sursa foto: bild.de