Accident Michael Schumacher: “Nu camera e de vina!”

Speculatiile potrivit carora camera foto pe care Michael Schumacher o purta pe casca a agravat accidentarea la cap suferita pe 29 decembrie nu sunt adevarate, sustin ziaristii germani de la Die Welt.

Zvonurile sustinea ca la impactul cu piatra, camera montata pe casca de protectie a avut un efect de ciocan, agravand accidentarea suferita de Michael Schumacher.

“In unghiul gresit, camera poate avea un efect foarte puternic, crapand casca”, a explicat o sursa din cadrul laboratorului de cercetare tehnologica Critt, Franta, citata de worldcarfans.com. De aceeasi parere a fost si producatorul castii pe care o purta Schumacher, afirmand ca o camera foto-video “poate afecta efectul de protectie” in eventualitatea unui impact.

Citeste si: DECIZIA FINALA LUATA DE ANCHETATORI IN CAZUL ACCIDENTULUI SUFERIT DE MICHAEL SCHUMACHER

Acum insa, un raport publicat in ziarul Die Welt afirma ca investigatia autoritatilor franceze a infirmat teoria camerei foto. Ziarul afirma ca “Schumacher s-a accidentat de stanci cu partea dreapta a capului. Camera a fost montata in centru castii si a ramas intacta”. “In acest fel, materialul video nu a fost avariat in nici un fel si cardul de memorie a putut fi evaluat complet”, se mai arata in ziarul Welt.

Sursa foto: bild.de