ACCIDENT MINIER TURCIA: Doua incendii au izbucnit in mina din Soma cu cateva zile inaintea exploziei

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere la mina de carbune din Soma, in vestul Turciei, unde 301 mineri AU MURIT in accidentul industrial cel mai grav produs in Turcia, au aratat ca doua INCENDII au izbucnit cu cateva zile inainte de explozie, a anuntat presa locala.

In cadrul anchetei privind accidentul produs la 13 mai, expertii au analizat imaginile camerelor de supraveghere filmate in perioada 27 aprilie – 18 mai de catre 16 camere amplasate la complexul minier, a anuntat agentia de presa turca Dogan.

Citeste si: TRAGEDIE TURCIA: DIRECTORUL MINEI DIN SOMA A FOST INCULPAT SI INCARCERAT

Un prim INCENDIU s-a declansat la 11 mai si a durat 16 ore, fiind urmat de un al doilea, cu o zi inaintea dramei, la 12 mai, a anuntat Dogan.

Niciunul dintre cele doua INCENDII nu a fost consemnat in registrul complexului minier, potrivit raportului emis de biroul procurorului din Soma.

Compania exploatatoare Soma Komur, acuzata ca a neglijat normele de securitate in favoarea profitului cu costuri foarte mari, a negat orice responsabilitate in accident, in timp ce opt dintre oficialii sai au fost arestati si inculpati pentru OMUCIDERE din culpa la sfarsitul lui mai.

Citeste si: ACCIDENT MINIER TURCIA: 25 DE PERSOANE ARESTATE, DINTRE CARE TREI INCULPATE PENTRU OMOR INVOLUNTAR

Majoritatea minerilor AU MURIT intoxicati cu monoxid de carbon. Un prim raport al anchetei a subliniat mai multe incalcari ale normelor de securitate miniere, mai ales lipsa detectoarelor de monoxid de carbon si prezenta unor plafoane din lemn in locul unor structuri de metal.

Sursa foto: politik.md