ACCIDENT MUNTENEGRU: Doua avioane care vor transporta romanii raniti in accident au plecat spre Muntenegru

ACCIDENT MUNTENEGRU: Doua avioane de tip Hercules si Spartan au decolat, marti dimineata, catre Podgorica, pentru a readuce in tara romanii raniti in tragicul accident de autocar care a avut loc, duminica seara, in Muntenegru.

Cei 29 de raniti vor fi adusi in Romania imediat ce starea lor de sanatate va permite transportul. Decizia va fi luata de cadrele medicale de la spitalul din Podgorica, coordonate si de medicul Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Doua aeronave ale Fortelor Aeriene, C-130 Hercules si C-27J Spartan, au plecat din Romania in jurul orei 8.00, de la Flotila 90 Transport Aerian, din Otopeni, cu destinatia Podgorica, Muntenegru, pentru repatrierea cetatenilor romani implicati in accidentul rutier de duminica, 23 iunie.

Cele doua avioane sunt echipate din punct de vedere medical, inclusiv cu echipament specific camerelor de terapie intensiva. Totodata, aeronavele sunt insotite de peste 20 de persoane – medici si asistente. 

Potrivit lui Raed Arafat, un alt treilea avion este deja in Muntenegru si va fi folosit pentru transferul romanilor morti in accidentul din Muntenegru, transfer care se va face in functie de cat de repede sunt gata procedurile de identificare.

Patru spitale din Romania sunt pregatite sa preia romanii raniti. Dr. Bogdan Oprita, seful SMURD Bucuresti-Ilfov si purtator de cuvant al Spitalului Floreasca, a precizat, luni, pentru Agerpres, ca a fost anuntat ca la Spitalul Floreasca sa se pregateasca mai multe paturi pentru pacientii care au fost raniti in accidentul din Muntenegru.

Alte trei spitale din Bucuresti au fost instiintate sa faca pregatirile necesare pentru primirea ranitilor: spitalele Elias, Bagdasar-Arseni si Universitar.

29 de romani au fost raniti, duminica, in tragicul accident care s-a petrecut in Muntenegru, dupa ce un autocar in care se aflau s-a prabusit intr-o prapastie, de la 30 de metri. Alti 18 romani au murit.

Foto: Adevarul