Accident Muntenegru: Lista romani raniti in accidentul de autocar din Muntenegru

Tragedie in Muntenegru. Un autocar cu turisti romani s-a prabusit, duminica seara, intr-o prapastie adanca de 30 de metri, in Muntenegru, iar din primele cercetari, printre victimele accidentului se afla si cetateni romani. Astfel, 19 romani ar fi murit in accidentul de autocar din Muntenegru, alte 29 de persoane fiind ranite. Circa sase persoane decedate ar fi din Curte de Arges. Mondo News va prezinta mai jos lista persoanelor ranite in accident. Ministrul roman de Externe si-a anulat vizita la Luxemburg pentru a coordona de la fata locului activitatile intreprinse de echipa operativa din Romania.

Ministrul de Externe Titus Corlatean a decis sa-si anuleze participarea la CAE si CAG de la Luxemburg, acesta informandu-l pe omologul muntenegrean ca urmeaza sa efectueze de urgenta deplasarea de la Luxemburg la Podgorica, pentru a coordona de la fata locului activitatile intreprinse de echipa operativa din Romania, in cooperare cu autoritatile locale, pentru asistenta victimelor.

Ambasada Romaniei la Podgorita a fost informata cu privire la tragicul accident rutier care a avut loc in Muntenegru. O echipa consulara s-a deplasat la locul accidentului.

Ambasadorul Romaniei se afla deja la spitalul la care sunt internati o parte dintre cetatenii romani. Reprezentantii misiunii diplomatice se afla in permanenta legatura cu autoritatile locale si sunt pregatiti sa ofere asistenta si protectie consulara.

Accident Muntenegru: Evolutia situatiei cetatenilor romani implicati in accidentul rutier din Muntenegru

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in cursul diminetii, avionul militar pus la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale a ajuns la Podgorica, iar echipa consulara mobila alaturi de echipa medicala sunt in curs de evaluare a starii de sanatate a cetatenilor romani raniti.

MAE face apel la reprezentantii mass-media spre a nu da publicitatii date cu caracter personal privind identitatea celor implicati in accident, din respect pentru victime si familiile acestora.

Pentru a veni in sprijinul familiilor victimelor accidentului, reamintim ca Celula de criza a pus la dispozitie doua linii telefonice, in regim de permanenta: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din Romania) si un numar apelabil si din strainatate – 0214311259. Liniile telefonice sunt valabile pe toata durata activarii acestei Celule de criza.

Accident Muntenegru: Linie telefonica de urgenta

Celula de criza din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a deschis doua linii telefonice, in regim de permanenta, pentru a veni in sprijinul familiilor victimelor accidentului.
Cele doua numere de telefon sunt: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din Romania) si un numar apelabil si din strainatate – 0040214311259.
Liniile telefonice sunt valabile pe toata durata activarii acestei Celule de criza.

Accident Muntenegru: Ministrul roman de Externe si-a anulat vizita la Luxemburg

In aceasta dimineata, ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, l-a contactat telefonic pe vicepremierul si ministrul afacerilor externe muntenegrean, Igor Lukšić, in legatura cu tragicul accident petrecut la data de 23 iunie, in Muntenegru, soldat cu victime cetateni romani morti si raniti.

Ministrul muntenegrean a exprimat condoleante pentru victimele tragicului accident si intreaga compasiune a guvernului muntenegrean pentru familiile acestora. Cei doi oficiali au discutat in legatura cu eforturile comune intreprinse de autoritatile muntenegrene si echipele operative din Romania aflate la fata locului, pentru acordarea de asistenta si recuperare medicala victimelor si pentru realizarea transportului in Romania al acestora.

Ministrul Titus Corlatean l-a informat pe omologul sau muntenegrean ca a luat decizia anularii participarii la CAE si CAG de la Luxemburg si ca urmeaza sa efectueze de urgenta deplasarea de la Luxemburg la Podgorica, pentru a coordona de la fata locului activitatile intreprinse de echipa operativa din Romania, in cooperare cu autoritatile locale, pentru asistenta victimelor.

Ministrul Titus Corlatean a multumit omologului muntenegrean pentru sprijinul si asistenta acordate de autoritatile de la Podgorica. S-a stabilit ca cei doi ministri sa ramana in continuare in contact.

Accident Muntenegru: Activarea celulei de criza din cadrul MAE

Ca urmare a tragicului accident survenit in Muntenegru, ministrul afacerilor externe a convocat Celula de criza a MAE.
La fata locului va fi trimisa o echipa consulara mobila din Centrala MAE, pentru a sprijini Ambasada Romaniei in Muntenegru, in demersurile de acordare a asistentei consulare adecvate.
Ambasadorul Romaniei la Podgorita se afla la spitalul in care au fost internati pasagerii raniti in accident, pentru evaluarea situatiei. Autoritatile locale s-au implicat la cel mai inalt nivel pentru acordarea sprijinului necesar.

LISTA PERSOANELOR RANITE IN ACCIDENTUL DE AUTOCAR DIN MUNTENEGRU

Va prezentam mai jos lista ranitilor data publicitatii de autoritatile medicale muntenegrene. La spitalul din Podgorica au fost duse, in total, 32 de persoane, insa trei dintre acestea au decedat. 22 de persoane au fost internate, constiente, in sectiile spitalului. Identitatea celor aflati in stare de coma inca nu a fost stabilita.

Ortopedie si traumatologie:
1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Marinescu Georgeta
4. Victor Vulpe
5. Roibu Gheorghe
6. Niculescu Ana Mihaela
Oftalmologie:
1. Mariana Sora
2. Dorobantu Liliana
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena
Chirurgie pectorala:
1. Roibu Elena
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Hutchinson Olga Elena
5. Radu Rodica
ORL:
1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta
Chirurgie digestiva:
1. Dana Elena Tamara
Chirurgie plastica:
1. Leescu Georgeta
Neurochirurgie:
1. Nitu Gheorghita