Accident Muntenegru: Medicii de la spitalul din Podgorica au trimis rapoarte medicale scrise cu litere latine

Daniela Safta, directorul medical al Spitalului Elias, a declarat ca medicii din Muntenegru au trimis in Romania rapoarte medicale scrise cu caractere latine, tocmai pentru ca doctorii romani sa inteleaga foarte clar care sunt afectiunile de care sufera romanii raniti in accidentul din Muntenegru.

“E impresionant cum s-a desfasurat acest sprijin medical imediat in Muntenegru – faptul ca au primit ca terapie tot ce era necesar, nefacand niciun fel de economie, din contra – si ca ne-au trimis rapoarte medicale scrise cu litere latine, ca sa intelegem. Si eu mi-as dori ca fiecare dintre noi de pe pamantul romanesc sa ne comportam asa”, a spus Daniela Safta.

Sefa Spitalului Elias a insistat ca pacientii raniti in tragicul accident din Muntenegru sa ramana spitalizati o perioada, deoarece au nevoie de consiliere psihologica.

“Consilierea psohologica e cea mai importanta in acest moment, pentru ca acum resimt cel mai puternic acea drama. Fiecare povesteste momentul acela pe care n-a avut timp sa-l analizeze, depinde unde erau pozitionate. Cert este cei din partea a 2-a a autocarului, din spate, sunt salvabili, pentru ca autocarul a cazut cu partea din fata, frontal. (…) Eu nu le-as da drumul, ca om cu experinta ce sunt, tocmai ca sa le oferim mai mult suport psihologic”, a mai spus directoarea de la Elias.

Foto: Evz