Accident Muntenegru: Rezultatele oficiale ale anchetei, anuntate pana vineri

Rezultatele oficiale ale anchetei privind accidentul de autocar produs in Muntenegru vor fi anuntate pana cel tarziu vineri, scrie publicatia Vijesti, care citeaza surse oficiale.

“Raportul final nu este complet, dar va fi definitivat pana vineri”, a declarat procurorul Kolasin Grujici. 

Primele concluzii ale anchetei accidentului din Muntenegru, in care 18 romani au murit si alti 29 au fost raniti, arata ca soferul autocarului plin cu turisti romani mergea cu 80 de kilometri/ora, in timp ce viteza maxima regulamentara era de doar 40 de kilometri/ora.

Cotidianul Vijesti scrie ca informatia a fost furnizata anchetatorilor de datele inregistrate de tahograful autocarului. Tahograful contine parametrii principali de circulatie, inclusiv viteza, kilometri parcursi intr-un anumit interval, dar si date pentru identificarea soferului aflat la volan intr-un anumit moment.

Citeste si: Marturii din Muntenegru – Ce povestesc romanii raniti in accident

Concluzia anchetatorilor potrivit careia soferul avea viteza se potriveste si cu declaratiile mai multor turisti romani raniti in accident. Mai multi turisti romani aflati in autocar au declarat ca soferul mergea cu viteza foarte mare in momentul accidentului.

Presa muntenegreana a avansat o alta ipoteza a tragediei in care a fost implicat un autocar romanesc. Astfel, soferul ar fi fost orbit de soare la iesirea din tunel, iar pe fondul carosabilului umed, soferul a pierdut controlul volanului si s-a prbausit in prapastia adanca de 40 de metri.

Reamintim ca un autocar plin cu turisti romani s-a prabusit, duminica seara, intr-o rapa adanca de 40 de metri, situata la 30 de km de Podgorica. 18 romani murit, iar 29 au fost raniti.

Foto: Vijesti