ACCIDENT MUNTENEGRU: Lista romani morti – raniti in ACCIDENTUL din MUNTENEGRU

ACCIDENT MUNTENEGRU: Circuitul turistic sfarsit intr-o prapastie din Muntenegru, organizat de Mareea Travel, prin firma transportatoare Gregory Tour, a fost ultimul drum pentru 18 romani, care au murit zdrobiti in autocarul prabusit de la o inaltime de 30 de metri, la 50 de km de Podgorica. Alti 29 de romani au fost raniti, dintre care 7 se afla la terapie intensiva, iar 4 dintre ei respira cu ajutorul aparatelor. Oficialii de la Bucuresti nu au facut publice numele romanilor morti in accidentul de autocar, care a avut loc duminica seara in Muntenegru, afirmand ca inca se depun eforturi pentru identificarea victimelor.

Marti dimineata, doua aeronave dotate cu echipamente medicale performante si personal medical au decolat, de la Baza 90 din Capitala, cu destinatia Muntenegru, pentru a aduce in tara romanii raniti.

Premierul Victor Ponta declara, luni seara, ca turistii romani aveau actele de identitate in genti, astfel incat dupa tragedie, doar o parte au putut fi identificati. Asa se face ca inca se depun eforturi pentru identificarea celor 18 romani morti in accident, deocamdata familiile victimelor neprimind inca informatii, pentru a nu se face erori, care ar putea avea urmari grave asupra rudelor.

“Vreau sa spun ca imediat ca vom avea informatii confirmate, le vom transmite, nu ar fi scuzabil sa instiintam familiile acolo unde e vorba de decedati sau raniti, inainte de a avea confirmarea clara cu privire la identitatea acestora. Problema care intarzie identificarea este data de situatia ca victimele nu aveau documente asupra lor, ele se aflau in epava autobuzului, care acum este recuperata din prapastie. S-au deplasat acolo si reprezentantii nostri consulari si ai populatiei. Se fac eforturi pentru a fi identificati cu certitudine mortii si ranitii. 18 persoane sunt decedate, 22 sunt ranite si 7 se afla la terapie intensiva cu precautia referitoare la situatia finala”, a declarat premierul Ponta, dupa sedinta celulei de criza, desfasurata la sediul MAE.

ACCIDENT MUNTENEGRU. MARTURIE CUTREMURATOARE

Unul dintre supravietuitorii tragicului accident din Muntenegru, in care si-au pierdut viata 18 romani, a povestit, la Realitatea TV, momentele dramatice pe care el si sotia sa le-au trait.

“Soferul mergea foarte repede, a incercat sa depaseasca un autoturism. A intrat in balansare, era sa se dea peste cap, dupa care s-a rasturnat peste parapetele viaductului. Autobuzul a cazut peste o stanca si s-au spart geamurile, iar noi, multi dintre cei care am supravietuit, am fost aruncati prin aceste geamuri. Multi cetateni obisnuiti au participat la operatiunea de salvare, dupa care ne-au dus 50 de kilometri, cu propriile masini, pana la spital. Sotia era langa mine si am luat-o de mana. S-a dat autocarul o data peste cap, dupa care s-a rupt filmul. M-am trezit pe burta la pamant, norocul nostru a fost ca am fost aruncati din masina. Sotia s-a ales doar cu o intindere de ligamente si cateva vanatai”, a povestit Florin Dorobat, aflat in autocarul mortii.

Lista celor 47 de persoane care se aflau in autocar si situatia lor

In urma accidentului care a avut loc in Muntenegru, aseara erau internati la spitalul din Podgorita 29 de turisti, din care 7 se aflau la Terapie Intensiva si nu au fost inca identificati. Iata lista celor 47 de persoane care se aflau in autocar la momentul tragediei:

Vulpe Victor – internat la Clinica de Ortopedie si traumatologie; Enescu Aurica; Mester Ana – internata la Clinica de Oftalmologie; Marinescu Georgeta – internata la Clinica de Ortopedie si traumatologie; Marinescu Ion; Mircescu Gheorghe Mihai; Mircescu Anca; Gheorghe Filofteia; Robea Gabriela – internata la Chirurgie toracica; Ionescu Aurora; Dobrin Maria – internata la Clinica de Ortopedie si traumatologie; Dervis Maria; Dervis Nicolae; Ardelean Ioan Mircea; Ardelean Doina Luminita; Nicolaescu Eugenia Speranta; Ciolan Elisabeta – internata la Clinica ORL si maxilo-faciala; Sora Petre – internat la Clinica ORL si maxilo-faciala; Sora Mariana – internata la Clinica de oftalmologie; Leescu Georgeta – internata la Chirurgie plastica; Buidan Gherghina; Dorobantu Liliana – internata la Clinica de oftalmologie; Dorobantu Ioan; Zamfir Georgeta; Zamfir Gheorghe (au renuntat la vacanta si au plecat alte doua persoane in locul lor); Dorobat Florin – internat la Clinica de oftalmologie; Dorobat Carmen – internata la Clinica de Ortopedie si traumatologie; Dumitriu Mariana – internata la Chirurgie toracica; Ilie Ecaterina; Enescu Maria – internata la Clinica ORL si maxilo-faciala; Dan Elena internata la Chirurgie digestiva; Troe-Mincu Gheorghe; Troe-Mincu Mariana; Morar Maria – internata la Clinica de oftalmologie; Morar Aurora; Hutchinson Olga Elena – internata la Chirurgie toracica; Nitu Gheorghita – internata la Chirurgie pentru Neurochirurgie; Popa Cristina Mirela; Pacuraru Adriana Camelia; Radu Rodica – internata la Chirurgie toracica; Niculescu Mihaela – internata la Clinica de Ortopedie si traumatologie; Roibu Gheorghe – internat la Clinica de Ortopedie si traumatologie; Roibu Elena – internata la Chirurgie toracica; Mateescu Mariana (ghid); Mateescu Traian; Ciobanu George (sofer); Margarit Dan (sofer). 

Foto: Realitatea