JO DE LA SOCI: Schiorul german Felix Neureuther si un voluntar, accidentati

JO DE LA SOCI: Sportivul german Felix Neureuther, unul dintre favoritii pentru titlul olimpic la slalom, a fost implicat intr-un accident rutier in Germania, plecarea sa la Soci fiind amanata. Un alt incident s-a produs de aceasta data chiar la Complexul Sanki din SOCI, un voluntar fiind grav accidentat dupa ce a intrat intr-un moment nepotrivit pe pista.

Felix Neureuther, castigator a trei etape de Cupa Mondiala in acest sezon, era in drum spre aeroportul din Munchen pentru a lua avionul spre Soci in momentul in care masina sa a derapat din cauza poleiului.

Germanul a fost consultat de medicul Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt la Munchen, iar data plecarii sale la Soci urmeaza sa fie stabilita in functie de rezultatele controlului.  Neureuther, vicecampion mondial la slalom, ar urma sa intre in concurs la 19 februarie.

Vezi aici cum au ratat doi romani participarea la JO de la Soci

Al doilea incident a vizat un voluntar, care s-a accidentat grav pe pista de bob. El a intrat intr-un moment nepotrivit pe pista si a fost lovit de un bob la complexul de sporturi de gheata de la Complexul Sanki din SOCI. Accidentul s-a petrecut la sesiunile de testare a pistei, iar cel accidentat s-a ales cu fracturi la ambele picioare.

Potrivit organizatorilor de la SOCI, vina pentru accident ii apartine voluntarului. “Se afla pe gheata dupa ce au fost date semnalele sonore pentru eliberarea pistei”, a anuntat CIO.

Aflat la spital, voluntarul este constient, insa are in continuare dureri din cauza fracturilor pe care le-a suferit.

Competitia de bob de la SOCI incepe in 16 februarie. La turneul masculin participa 22 de natiuni, iar la cel feminin 13 natiuni. Romania este reprezentata la SOCI la ambele categorii.

Foto: nbolympics.com