ACCIDENT SPANIA! Zeci de morti si sute de raniti dupa ce un tren Alvia a deraiat langa Santiago de Compostela

accident-spania

Un grav accident feroviar s-a produs, miercuri seara, in Spania. Un tren de mare viteza de tip Alvia, care venea de la Madrid, a deraiat de pe sine, dupa ce s-ar fi produs o explozie. Accidentul feroviar, soldat cu cel putin 78 morti si 143 de raniti, s-a produs inainte ca trenul sa ajunga in statia Santiago de Compostela, scrie presa din Spania. Este cel mai grav accident feroviar din peninsula iberica.

UPDATE JOI: Presa din Spania scrie, joi, ca viteza excesiva este cauza principala a accidentului din nord-vestul tarii. “Excesul de viteza in timpul unui viraj, posibila cauza a accidentului”, scrie El Pais. Cotidianul afirma ca, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteza de 180 de kilometri pe ora pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe ora. 

Trenul de mare viteza facea legatura intre Madrid si Ferrol. Garnitura a deraiat cu 3 km inainte de Santiago de Compostela. Actiunea de salvare se desfasoara cu dificultate.

Potrivit primelor informatii, trenul circula cu aproximativ 200 km/h. 13 vagoane au iesit de pe sine, iar locomotiva a luat foc. Mai multe echipaje de pompieri se afla la fata locului.

Tragedia din Spania s-ar fi produs din cauza unei explozii la unul dintre vagoane. In tren se aflau aproximativ 300 de persoane. Martorii spun ca inainte de deraiere s-ar fi auzit o explozie. 

Autoritatile din Santiago au pus la dispozitie un numar de telefon pentru cei care stiu ca au rude sau cunostinte in trenul deraiat.

Doi pasageri care au iesit din tren fara sa fie raniti au povestit ca singurul lucru de care isi aduc aminte este ca erau inconjurati de morti. Se pare ca cei mai multi pasageri erau pelerini, care mergeau la o manifestatie catolica.

Foto: El Mundo, Bing

 

ACCIDENT TREN SPANIA