ACCIDENT TRAGIC in GERMANIA. Cele cinci persoane RANITE se afla IN AFARA ORICARUI PERICOL (MAE). UPDATE

DOI ROMANI, inclusiv o ADOLESCENTA in varsta de 15 ani, au murit, iar alti CINCI au fost GRAV RANITI dupa ce un MICROBUZ a intrat in coliziune cu un CAMION, pe o autostrada din SUD-ESTUL GERMANIEI, informeaza presa locala, citata de Realitatea.

UPDATE 21:00 Romanii raniti in accidentul rutier din Germania nu sunt in stare grava si se afla internati in trei spitale din proximitatea locului accidentului, informeaza vineri Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea Agerpres.

“In urma evaluarii medicale a celor cinci cetateni romani raniti si internati in trei spitale din proximitatea locului accidentului, medicii curanti au informat CONSULATUL GENERAL AL ROMANIEI LA MUNCHEN ca starea acestora NU ESTE GRAVA, doua dintre persoanele respective urmand a fi externate in cursul zilei de maine, 8 august. Reprezentantii oficiului consular au reusit sa intre in legatura cu persoanele spitalizate”, precizeaza MAE.

De asemenea, Consulatul General al Romaniei la München mentine in permanenta LEGATURA CU FAMILIILE CETATENILOR ROMANI si cu unitatile medicale in care se afla internate cele cinci persoane ranite, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara necesara.

STIRE INITIALA

Potrivit site-ului german Idowa, accidentul a avut loc vineri dimineata pe Autostrada A3, in zona Metten, in apropierea oraselului DEGGENDORF, in sud-estul Germaniei.

Pe un segment in care viteza maxima era limitata la 80 de km/h din cauza unor lucrari, soferul unui microbuz in care erau romani a lovit din spate un AUTOCAMION CU REMORCA stationat. Vehiculul pentru lucrari de intretinere era stationat legal in afara zonei de rulare, pe o banda temporar inchisa circulatiei, scrie Mediafax.

CITESTE SI: DRAMA la PARIS: Un COPIL ROMAN a fost OMORAT pe trecerea de pietoni. Autorii au FUGIT si sunt CAUTATI de POLITIE

Soferul microbuzului, un roman in varsta de 35 de ani, si o adolescenta de 15 ani, tot romanca, au murit in accident.

Alte cinci persoane din microbuz – patru femei si un barbat – au fost ranite grav in accident. Cei cinci raniti au fost transportati la spitale din regiune.

“Ranitii sunt in stare critica, dar NU EXISTA RISC VITAL”, a declarat un purtator de cuvant al Politiei germane.

Din cauza accidentului, circulatia a fost blocata cateva ore pe Autostrada A3, in sud-estul Germaniei.

Sursa foto: realitatea