ACCIDENT TRAGIC in SPANIA: O ROMANCA printre cei 14 MORTI ai ACCIDENTULUI de AUTOCAR. UPDATE

Cel putin 14 persoane au murit dupa ce un autocar cu studenti Erasmus de diverse nationalitati s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostrada in nord-estul Spaniei, au anuntat duminica serviciile de interventie, potrivit DPA si EFE, citate de Agerpres.

UPDATE 09.00: O ROMANCA si-a pierdut viata in cumplitul accident de autobuz de duminica, din Spania. Studenta in varsta de 24 de ani din Iasi era intre cei 44 de raniti si a decedat in urma ranilor suferite. Informatia a fost confirmata de politia din Barcelona pentru postul de televiziune Digi24.

Anterior, Ministerul roman de Extrene precizase pentru Newsro ca “potrivit ultimelor informatii obtinute de la autoritatile locale, printre cetatenii care au fost raniti si transportati la unitatile spitalicesti nu au fost identificate persoane de cetatenie romana”.

STIRE INITIALA

Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii in apropiere de orasul-port Tarragona.  La bordul autocarului se aflau 56 de studenti Erasmus de diverse nationalitati care se intorceau de la un festival din Valencia. Mai multi pasageri au fost de asemenea raniti, unii fiind in stare critica.

Potrivit publicatiei El Mundo, din primele informatii se pare ca studentii din autocar proveneau din Elvetia, Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, dar si din Barcelona. 

Postul TV3 a relatat ca soferul autocarului a pierdut controlul volanului. Autocarul s-a izbit apoi de zona mediana, s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un autovehicul de pe sens opus.

Sursa foto: DPA