Accidentul de tren din Spania s-a soldat cu 78 de morti si 143 de raniti. VIDEO. Ambasada Romaniei la Madrid a instituit celula de criza

Bilantul accidentului feroviar din Spania a urcat la 78 de morti si 143 de raniti in urma tragediei feroviare petrecute, miercuri seara, in Santiago de Compostella din Spania. Presa spaniola sustine ca viteza excesiva ar fi cauza care a dus la deraierea trenului de calatori.

Dintre cei 218 pasageri aflati in trenul mortii, cei mai multi mergeau la o sarbatoare religioasa catolica inchinata Sfantului Iacob, dedicata orasului Santiago. Este cel mai grav accident produs pe calea ferata din Spania in ultimii 70 de ani.

Potrivit presei din Spania, excesul de viteza in timpul unui viraj ar fi posibila cauza a accidentului, noteaza El Pais. Cotidianul afirma ca, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteza de 220 de kilometri pe ora pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe ora. “Este vorba despre o curba foarte complicata, foarte stransa. De aceea, in locul unde a deraiat trenul, este interzis sa se circule cu peste 80 de kilometri pe ora”, mai scrie cotidianul citat.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferata de mare viteza, intr-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oras de pelerinaj mondial celebru.

Companoia spaniola de cai ferate a deschis o ancheta. Un reprezentant al acesteia a declarat ca “vom afla in curand viteza cand analistii nostri vor examina cutiile negre ale trenului”.

Trenul venea de la Madrid si se indrepta spre localitatea El Ferrol, pe coasta Atlanticului, si circula pe acest sector pe un tronson de cale ferata de mare viteza, dat in folosinta in decembrie 2011, pe ruta Ourense-Santiago-Coruna. Acesta transporta 218 pasageri si patru angajati ai Renfe.

Deocamdata nu exista nicio informatie ca vreun roman a fost implicat in tragicul accident. Ambasada Romaniei la Madrid a instituit celula de criza.

Foto: Twitter