Accident Ungaria: MAE informeaza ca un roman cu leziuni grave ar putea fi transferat in Romania

Medicii analizeaza posibilitatea ca un roman ranit in accidentul rutier din Ungaria si avand leziuni grave sa fie transferat in Romania in urmatoarele 2 zile, alti 3 raniti urmand sa mai stea cateva zile internati, in timp ce soferul va ramane in Ungaria pana la finalizarea anchetei, informeaza MAE.

Potrivit informatiilor actualizate furnizate de Ministerul de Externe, pentru 2 dintre cei 5 cetateni romani aflati in prezent la Spitalul Szeged, se analizeaza posibilitatea externarii in termen de aproximativ 2 zile, in functie de evolutiile starii de sanatate a fiecaruia.

Pentru al treilea cetatean roman, cu leziuni grave, medicii evalueaza posibilitatea transferarii in termen de 2 zile la un spital din Romania, precizeaza MAE.

Cel de-al patrulea cetatean roman, ranit grav, este posibil sa ramana in spital aproximativ 5 zile, urmand ca medicii sa stabileasca posibilitatea de externare/transferare, in functie de evolutia starii sale de sanatate.

Citeste si: Un AUTOCAR cu romani s-a RASTURNAT in Ungaria. Ranitii au fost transportati la spital

Ministerul de Externe informeaza ca al cincilea cetatean roman, soferul autocarului, avand rani usoare, va putea ramane minimum 48 de ore in Spitalul Szeged. Totodata, exista indicii potrivit carora soferul autocarului va ramane in Ungaria, pana la finalizarea anchetei judiciare.

In functie de decizia medicilor privind data externarii, vor fi luate masurile necesare pentru ca cetatenii romani sa fie preluati de la spital si transportati in Romania, prin grija firmei de transport care a efectuat cursa din Italia in Romania, mai spune MAE.

Conform reprezentantului firmei de transport, in cursul serii de luni, un autocar va sosi la Mako, pentru a prelua cetatenii romani nevatamati, in vederea transportarii in Romania.

MAE reaminteste ca acestia, aflati in prezent in incinta politiei ungare din Mako, au beneficiat de asistenta Consulatului General al Romaniei la Szeged si de sprijinul politiei locale ungare.

Un autocar la bordul caruia se aflau 32 de persoane s-a rasturnat intr-un sant, luni dimineata, in apropierea localitatii Mako din Ungaria, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile. in urma accidentului, 13 persoane din autocar au fost ranite, doua fiind in stare grava.