ACCIDENT UNGARIA. Ministerul Transporturilor a trimis o echipa de experti la Szeged

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu a cerut unei echipe de experti de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Arad si Timisoara sa se deplaseze de urgenta la Szeged, acolo unde vineri seara a avut loc un accident in care a fost implicat un autocar inmatriculat in judetul Harghita, soldat cu ranirea a 22 de persoane.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), in autocar se aflau inregistrati 26 de pasageri, care plecasera vineri, de la Baile Homorod si aveau ca destinatie localitatea Pecs, din Ungaria.

Afla aici detalii despre accidentul din Ungaria

“Autobuzul implicat in accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricatie 1998 si este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenta de transport persoane, iar soferul care se afla la volan este detinator al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil pana la data de 15.09.2015”, se precizeaza intr-un comunicat remis la redactie de Ministerul Transporturilor.

In urma cercetarilor efectuate la fata locului de politia maghiara asistata de expertii romani, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de catre aceasta firma.

Reamintim ca un accident rutier cu un autocar romanesc s-a produs in Ungaria, vineri seara, pe autostrada M6. Accidentul s-a produs in jurul orei 20.15 in judetul Baranya si s-a soldat cu 22 de persoane ranite, dintre care 3 sunt in stare grava. Toti ranitii sunt spitalizati in Ungaria, un echipaj medical din Romania a plecat deja la locul accidentului pentru o evaluare medicala, iar Ministerul Transporturilor a trimis o echipa pentru a efectua o evaluare tehnica.