ACCIDENT UNGARIA: Raed Arafat: Dintre cei raniti doar 3 sunt romani si nu au leziuni care sa le puna viata in pericol

Cel putin 22 de persoane au fost ranite la bordul unui autocar inmatriculat in Romania, care a iesit de pe autostrada M6 in apropiere de Mohacs Szeged, in sudul Ungariei, vineri seara. Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si a Ministerului Sanatatii (MS), s-a dispus trimiterea de urgenta in Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici si un asistent.

Totodata, Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu a cerut unei echipe de experti de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Arad si Timisoara sa se deplaseze de urgenta la Szeged pentru a efectua o evaluare tehnica.

„Conform datelor transmise recent la Departamentul pentru Situatii de Urgenta de echipa consulara aflata in Ungaria si a verificarilor efectuate asupra cetateniei persoanelor aflate in autocarul romanesc implicat vineri seara intr-un accident pe autostrada M6 din aceasta tara, rezulta ca, din cei 22 de raniti, numai 3 sunt romani”, a informat Ministerul Afacerilor Interne, informatia fiind ulterior reconfirmata de Raed Arafat (foto) intr-o interventie telefonica la postul B1TV.

Citeste si: ACCIDENT UNGARIA. Ministerul Transporturilor a trimis o echipa de experti la Szeged

“Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne si a Ministerului Sanatatii, s-a dispus trimiterea de urgenta in Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici si un asistent, condusa de catre medicul sef SMURD pe Regiunea Vest, precizeaza MAI intr-un comunicat remis redactiei. Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de catre atasatul de afaceri interne despre faptul ca in jurul orei 20,15, pe autostrada M6, in judetul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier in care a fost implicat un autocar romanesc. Din primele informatii obtinute rezulta ca 22 de persoane sunt ranite, dintre care trei se afla intr-o stare mai grava, fiind transportati la unitatile spitalicesti din zona.

Citeste si:  Accident in Ungaria cu un autocar romanesc pe autostrada M6, 22 de raniti, dintre care 3 grav. FOTO UPDATE 

Pana in prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetatean roman. In functie de evaluarea completa a situatiei medicale a celor 22 de persoane se va lua hotararea aducerii acestora in tara sau continuarea tratamentului de specialitate in Ungaria. Totodata, Politia Arad a trimis o echipa pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani si al autoritatilor maghiare care efectueaza cercetarea la fata locului. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al atasatului de afaceri interne roman in Ungaria se va mentine legatura cu autoritatile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situatia cetatenilor romani. Dupa obtinerea informatiilor exacte privind identitatea persoanelor ranite, autoritatile romane  vor contacta familiile persoanelor implicate  pentru a fi informate despre starea fiecaruia dintre accidentati. Datele prezentate pot suferi modificari in functie de evolutia situatiei”, se arata in comunicatul citat.”, precizeaza MAI intr-un comunicat remis presei.

Sursa foto: gandul.info