ACCIDENT UNGARIA, UPDATE: Raed Arafat va pleca in Ungaria cu un avion militar pentru a prelua romanii raniti in accidentul de pe M5

accident-ungaria-romani-morti-ungaria

ACCIDENT UNGARIA: Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca s-a constituit o celula de criza impreuna cu Ministerul de Externe si secretaruld e stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, pentru a coordona situatia tragediei rutiere din Ungaria, in care 3 romani au murit si alti 18 au fost raniti.

UPDATE ora 13.25: Decolarea avionului MApN s-a amanat cu o ora.

ACCIDENT UNGARIA: Raed Arafat va coordona un colectiv de medici cu care se va deplasa in Ungaria, cu un avion militar, pentru a fi preluati romanii raniti.  Arafat si echipa sa vor decola cu un avion militar in circa jumatate de ora, cu destinatia Budapesta.

ACCIDENT UNGARIA: Secretarul de stat va fi insotit de o echipa de medici si asistenti, care vor merge la spitalele din Budapesta pentru a evalua romanii raniti. In functie de gravitatea starii de sanatate a fiecarui ranit, se va decide cati dintre ei vor putea fi transportati in tara, pentru a primi tratamentul care se impune.

ACCIDENT UNGARIA: Ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat ca aeronava militara va fi gata in jurul orei 13.30. Deocamdata nu sunt prea multe date cu privire la starea celor 18 romani raniti, insa se pare ca 5 sau 6 sunt in stare foarte grava.

Un accident grav de microbuz s-a produs, vineri, in Ungaria, in autovehicul se aflau si romani. Tragedia s-a petrecut pe autostrada M5 din Ungaria, in urma acestui accident 3 romani au murit si 18 au fost raniti, conform datelor preliminare anuntate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). In total, 33 de persoane au fost ranite in accident.