ACCIDENT UNGARIA: TREI ROMANI care veneau din MAREA BRITANIE au MURIT! ALTI 2 sunt RANITI GRAV, iar 4 au RANI USOARE! VIDEO

Trei romani au murit, marti, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a ciocnit cu un TIR in Ungaria, in apropiere de Biharkeresztes. In microbuz se aflau noua persoane, dintre care trei au murit, doua sunt in stare critica si una in stare grava, noteaza Bihon.ro.

UPDATE 2: Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, la postul de televiziune Digi 24, ca urmeaza sa se decida cand si cum vor fi transportati ranitii la spitalele din Romania. Totodata, el a precizat ca, in afara celor 2 persoane care sunt in stare critica, celelalte 4 nu au rani foarte grave. “Sunt in legatura cu colegii din Oradea. La momentul deciziei preluarii ranitilor o sa folosim resurse din Oradea. Momentan asteptam decizia medicilor de acolo. Doi sunt in stare critica si patru sunt cu leziuni mai putin grave”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 1: Trei romani au murit si alti 6 sunt raniti in urma unui accident in care a fost implicat microbuzul in care se aflau, in Ungaria, anunta ministerul roman de Externe. Potrivit hungarytoday.hu, in accident au fost implicate un microbuz cu numere de inmatriculare bulgaresti si un TIR cu numere de inmatriculare poloneze.

Accidentul a avut loc la ora 5 dimineata. Victimele sunt doua femei si un barbat. “Consulatul General al Romaniei la Gyula are in atentie accidentul produs in dimineata zilei de 25 iulie a.c. si a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare. Potrivit informatiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetateni romani, precum si cu ranirea altor 6 cetateni romani, care au fost transportati si internati la spitale din proximitate”, a precizat MAE, intr-un comunicat.

O echipa mobila impreuna cu seful oficiului consular s-au deplasat in regim de urgenta, la locul accidentului si la spitalele din zona pentru a acorda sprijinul necesar. Consulatul General al Romaniei la Gyula monitorizeaza cu prioritate cazul si este in contact cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari, mai arata MAE.

STIRE INITIALA

Ceilalti trei pasageri au suferit rani usoare. Microbuzul avea numere de Bulgaria, venea din Marea Britanie si s-a ciocnit cu un tir inmatriculat in Romania si care se afla in zona de odihna de langa Soseaua 42. Traficul in zona a fost restrictionat.

Sursa foto: realitatea