Accident vicepresedinte CJ Olt: Sorin Leznic, medic legist in Slatina, acuza presiuni din partea lui Marius Oprescu

Medicul legist Sorin Leznic din Slatina acuza presiuni din partea vicepresedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, dupa accidentul produs de acesta, soldat cu o persoana decedata si trei raniti.

Medicul legist sustine ca doua persoane trimise de vicepresedintele CJ Olt l-ar fi abordat la Terapie Intensiva si i-ar fi sugerat ce sa scrie in raportul medico-legal, mai exact sa mentioneze ca decesul a survenit in urma unui infarct, nu in urma unui accident.

“Am fost abordat direct de doua persoane ieri cand eram in spital pentru a ma documenta asupra acestui caz. Cand eram la Terapie Intensiva si scoteam documentatia medicala am fost abordat de catre doua persoane ale caror nume nu le pot spune care foarte brutal m-au atentionat. Nu mi s-a spus clar ce sa fac, mi s-a spus ce sa nu fac. Sa nu fac pe desteptul. Mi s-a sugerat un anume raport. Azi am anuntat conducerea. Trebuia sa spun ca a murit in urma unui infarct, nu in urma unui accident. acesta era un caz deosebit. Sunt foarte mari presiuni”, a declarat Sorin Leznic.

La randul sau, Marius Oprescu, vicepresedinte CJ Olt, a declarat ca se incearca fabricarea unui dosar si a precizat ca a cerut ca autopsia sa fie facuta la Institutul Mina Minovici din Bucuresti, tocmai pentru ca medicul Leznic ar fi “ambalat in niste batalii mai vechi”.

“Regret cele intamplate. Exista si varianta ca victima sa fi murit din cauza accidentului. Imediat dupa ce victima a murit, am facut o solicitare la procurorul care se ocupa de caz prin care am cerut ca expertiza medico-legala sa se faca la Mina Minovici pe cheltuiala mea. Am cerut ca acest dosar sa se faca la Bucuresti. Restul sunt speculatii. La Bucuresti nu mai sunt suspiciuni. Eu am cerut la procurorul de caz acest lucru. Domnul Leznic este ambalat in niste batalii mai vechi dupa ce a fost lider de sindicat si care nu are nicio legatura cu cazul. Vreau sa fiu tratat corect, nu sa mi se reproseze ca… Am suspiciunile si drepturile mele. Se fabrica un dosar impotriva mea. Am produs un accident si la aceasta ora nu se stie cine l-a produs”, a declarat Marius Oprescu, la B1 TV.

Foto: Adevarul