Acciza la motorina pentru agricultura va fi subventionata si in 2015 de Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat vineri, la conferinta Mediafax Talks about Agriculture, ca statul va subventiona si anul viitor, prin Ministerul Agriculturii, cresterea accizei la motorina, masura urmand sa fie aprobata printr-o hotarare de Guvern in saptamanile urmatoare, prin care va fi alocat sprijinul pentru ultimul trimestru si primele trimestre din 2015, platit din bugetul pe 2015.

“Avem acordul politic sa introducem si pentru anul 2015 sprijin pentru motorina, asta inseamna o hotarare de guvern in saptamanile urmatoare, prin care alocam sprijinul pentru trimestrul IV si pentru primele trimestre din 2015, toate fiind platite din bugetul anului viitor”, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a aratat ca la rectificarea bugetara, a doua din acest an, care va avea loc saptamana viitoare, vor fi alocate fonduri pentru a asigura sumele necesare trimestrului al III-lea pentru sprijinul pe acciza la motorina.

Citeste si: Ordonanta privind returnarea a 4 centi din acciza la combustibili, adoptata de Guvern

Daniel Constantin a spus ca ministerul pe care-l conduce va beneficia de sume suplimentare la rectificare, fara a preciza suma exacta.

“Cel mai important lucru este ca acel 10% care se blocheaza an de an, la inceputul anului, va fi deblocat si, pe langa acesta, vom avea o suma suplimentara pentru a ajuta cateva sectoare importante”, a afirmat Constantin.

El a facut referire la sprijinul pentru acciza pe motorina in agricultura, reamintind ca sectorul nu este afectat de majorarea acestora intrucat fermierul plateste 21 EURO/tona si, indiferent cat este acciza, diferenta este suportata din bugetul de stat.

Citeste si: Acciza la carburant va fi restituita transportatorilor trimestrial

Alte sume suplimentare vor fi alocate pentru apicultura, de 4 milioane lei, sectorul inregistrand pierderi.

“Totodata, pe langa cele 7 milioane euro alocate in 2014 pentru sectorul agriculturii ecologice (de la 3 milioane euro in 2012), Ministerul va aloca la rectificarea bugetara inca 10,5 milioane lei acestui sector”, a conchis ministrul Agriculturii.

Foto: jurnaluldeilfov.ro