Acciza pe carburant: Ponta isi contrazice oamenii

Victor Ponta a reactionat dupa ce ministrul Finantelor Ioana Petrescu a declarat ca fara taxa pe carburant ar aparea probleme la plata salariilor si pensiilor.

Ionel Blanculescu, consilierul onorific al premierului, a dezmintit informatia lansata de ministrul Finantelor, marti, la Adevarul Live. Ioana Petrescu a fost intrebata daca exista pericolul ca salariile si pensiile sa nu poata fi platite daca acciza nu va fi crescuta de la 1 aprilie. Raspunsul a fost unul care l-a deranjat pe premier.

“Da. Sunt 2 miliarde. Ganditi-va. Evident ca exista un pericol foarte mare pentru ca o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul celor descrise de dvs, vrand nevrand trebuie acoperite”, a explicat ministrul Finantelor.

Citeste si: Acciza la carburanti aduce o explozie a preturilor. Guvernul da din umeri

Ionel Blanculescu a raspuns ipotezei lansate de ministrul Finantelor: “Valoarea accizei la nivel nominal care va fi incasata in jur de 5-600 de milioane de euro e infima raportat la anvelopa salariala si de pensii. Nu as putea spune ca este vorba de o minciuna, ci despre o interpretare fiscal-bugetara pe care orice ministru de finante ar face-o. Cred ca este o declaratie scoasa din context. Salariile si pensiile nu sunt influentate de incasarea sau neincasarea accizei”, a declarat Blanculescu pa postul B1 Tv.

“Eu cred ca ministrul Finantelor trebuie sa-si asume aceasta declaratie gresita, nefericita si regretabila, iar noi sa oprim aceasta avalansa de exagerari. Nu e vorba de demisie, e vorba de o greseala facuta de un ministru aflat la inceputul mandatului”, a mai spus Blanculescu.