Acest FILMULET a SOCAT intreaga planeta. ATENTIE, imagini cu un puternic impact EMOTIONAL!

Acest FILMULET a SOCAT intreaga planeta. ATENTIE, imagini cu un puternic impact EMOTIONAL!

Filmuletul de mai jos este despre insula Midway din mijlocul Oceanului Pacific, situata la peste 3.000 de kilometri de cel mai apropiat continent, la jumatatea distantei dintre America de Nord si Asia. Pe aceasta insula nu traieste nimeni, in afara de cateva specii de pasari.

Desi nu este locuita, insula Midway este invadata de gunoaie. Imaginile de mai jos ilustreaza intr-un mod tulburator iresponsabilitatea oamenilor care arunca plasticul in natura.  Iresponsabilitatea lor a distrus practic si cel mai izolat loc al planetei.  

Peisajul dramatic din videoclipul de mai jos a fost cauzat de tonele de gunoi provenite din Marea Pata de Gunoi a Pacificului, care au invadat practic plajele acestei insule. Pata de Gunoi a Pacificului masoara de trei ori suprafata Romaniei, contine 80% plastic si a fost estimata ca ar cantari aproximativ 3,5 milioane de tone.

Citeste si: VIDEO. BRACO, barbatul care infaptuieste MIRACOLE doar cu PRIVIREA

Biologii marini spun ca a inceput sa se formeze acum o jumatate de secol si la fiecare 10 ani, suprafata i se mareste de zece ori. Deseurile provenite de aici inunda zilnic tarmul insulei.

In conditiile in care insula Midway este refugiul unei colonii de aproximativ 1,5 milioane de albatrosi, dar si a altor catorva specii de pasari, gunoiul adus pe plajele insulei practic le semneaza condamnarea la moarte. In lupta pentru supravietuire, multe dintre pasari si puii lor mor mancand plastic. Practic, pasarile infometate confunda plasticul de pe plaje cu prada.

Biologii care studiaza populatia de pasari din Insula Midway estimeaza ca aproape toti cei 1,5 milioane de albatrosi care traiesc aici au obiecte de plastic in stomac. Cercetarile au demonstrat ca 1 din 3 pui de albatros moare sufocat, inghitind dopuri, brichete sau pungi.

Citeste si: CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA – CARPINET, LOCUL CARE TE VINDECA DE BOLI. FOTO

Organizatia “Midway media project” incearca de cativa ani sa atraga atentia asupra devastarii acestei insule, care pune in pericol toate speciile de pasari.

Va prezentam mai jos un clip documentar, realizat de fotograful Chris Jordan, care arata drama traita in fiecare zi de aceste pasari. Si tu poti distribui acest filmulet, in acest fel vei contribui la constientizarea celor din jurul tau cu privire la pericolul deseurilor aruncate la intamplare.