ACHIM IRIMESCU: In ultimii 5 ani s-au scos din ROMANIA 35 de MILIARDE de EURO cu CAMIONUL

Ministrul Agriculturii, ACHIM IRIMESCU, a acuzat ca in ultimii cinci ani au iesit din Romania in camioane 35 de miliarde de euro, care au ajuns in Elvetia. Ministrul a vorbit pentru Ziarul Financiar despre coruptia din tara noastra. ACHIM IRIMESCU a sustinut ca exista o diferenta intre romani si straini, si anume ca cei din afara nu scot banii din tarile lor.

“Eu (in Vest – n.red.), cand fac o afacere cu statul si castig, sa zic, un milion de euro, eu banii aia nu-i duc intr-o tara straina, sa-mi iau casa sau sa-i pun in cont, ci ii pastrez in Belgia (destinatie generica – n.red.) si fac o afacere, o firma, o fabricuta, si dau si la amaratul ala sa manance o paine.

CITESTE SI: GUVERNUL CIOLOS ANUNTA PRIMA MASURA CONCRETA PENTRU REDUCEREA BIROCRATIEI

Voi scoateti banii din tara, si – imi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.red.) – s-au scos in ultimii cinci ani de guvernare, de pe vremea lui Basescu – ca asa era atunci, nu ca ar fi altii mai procopsiti ca altii. Nu! Toti sunt romani, toate partidele, sa fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din Romania, imi spuneau baietii, confidential; din Romania, cu camionul, s-au dus in Elvetia”, a sustinut ministrul ACIHM IRIMESCU pentru susrsa citata.

Sursa foto: realitatea