ACL a contestat la Curtea Constitutionala numirea lui Marius Vorniceanu in conducerea ASF

ASF

Deputatii PDL si PNL au sesizat Curtea Constitutionala (CCR) privind neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepresedinte, membru executiv al Consiliului ASF, in sectorul asigurarilor-reasigurarilor.

Potrivit unui comunicat remis agentiei Mediafax, cele doua grupuri parlamentare sustin ca, prin Hotararea Parlamentului 41/2014, Vorniceanu a fost numit membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) fara indeplinirea conditiilor prevazute de Ordonanta de urgenta 93/2012 prin care se cerea expres ca acesta sa aiba “pregatire profesionala si experienta profesionala corespunzatoare in domenii in care ASF are competente” si sa aiba “o experienta profesionala in domeniul financiar al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor”.

CITESTE SI: SORIN ROSCA STANESCU a scris primul editorial din inchisoare: Cum poate fi reformata Romania

Semnatarii comunicatului, liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, si cel al PNL, George Scutaru, mentioneaza ca, desi Marius Vorniceanu a indeplinit de-a lungul timpului mai multe functii de control ale statului, experienta sa nu corespunde niciunui sector in care ASF isi desfasoara activitatea, si anume: piata de capital, pensii administrate privat si nici in sectorul asigurarilor-reasigurarilor, domeniu in care Marius Vorniceanu a fost investit.

Camera Deputatilor si Senatul au votat, in 30 septembrie, cu 315 voturi “pentru” si 16 voturi “impotriva”, numirea lui Constantinescu Cornel Coca in functia de prim-vicepresedinte al Consiliului ASF, a lui Marius Vorniceanu – vicepresedinte si a lui Stefan Daniel Armeanu – membru neexecutiv in acest Consiliu. Votul a fost secret cu buletine.

CITESTE SI: DNA face perchezitii la Ministerul Educatiei. Ancheta vizeaza proiecte POSDRU 

Numirea in 16 iunie a lui Marius Vorniceanu in functia de consilier la Curtea de Conturi a fost, de asemenea, declarata neconstitutionala de CC, in 10 iulie, pentru ca acesta mai detinuse aceeasi functie.

Sursa foto: realitatea.net: