ACL a depus la Camera Deputatilor cererea de constituire a COMISIEI DE ANCHETA privind OFITERUL ACOPERIT

ACL a depus, marti, la conducerea Camerei Deputatilor solicitarea, semnata de 109 deputati ai PDL si PNL, privind constituirea unei COMISII PARLAMENTARE DE ANCHETA pentru a lamuri informatia lansata de catre seful statului potrivit careia printre candidatii la Presedintie ar fi un OFITER ACOPERIT.

“Am inregistrat astazi (marti – n.r.), la ora 12.00, cererea noastra adresata Biroului Permanent al Camerei Deputatilor privind constituirea unei COMISII PARLAMENTARE DE ANCHETA pentru a lamuri informatia lansata in spatiul public de presedintele TRAIAN BASESCU ca printre candidatii la Presedintie este un ofiter acoperit”, a precizat, marti, intr-o conferinta comuna a PDL si PNL, liderul deputatilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe, citat de Mediafax.

El a precizat ca PDL si PNL vor propune ca din aceasta COMISIE PARLAMENTARA DE ANCHETA sa faca parte membri ai comisiilor de supraveghere a activitatii serviciilor de informatii, care au “calitatea de a beneficia de informatii strict secrete”.

TINEL GHEORGHE a mai spus ca PDL si PNL au cerut infiintarea unei COMISII DE ANCHETA in baza articolului 64 din Constitutie si a articolelor 40, 73 si 75 din Regulamentul Camerei, care permite constituirea unei asemenea comisii, daca este ceruta de doua grupuri parlamentare si de minimum 50 de parlamentari.

Citeste si: Iohannis, despre OFITERUL ACOPERIT: “Este o fumigena marca Basescu”

“Speram ca in 10-14 zile si cu sprijinul presedintelui TRAIAN BASESCU, caruia o sa-i solicitam sa dea curs acestei invitatii a comisiei, sa lamurim acest aspect foarte important, pentru a nu fi umbrita campania electorala. Sper ca PSD si este un apel la PSD, daca nu are nimic de ascuns, daca VICTOR PONTA nu este cel spre care se indreapta afirmatiile domnului presedinte sa sustina prin grupul parlamentar PSD din Camera aceasta initiativa a noastra”, a adaugat TINEL GHEORGHE.

Presedintele Basescu a declarat, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie “avand doua butoane”.

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la prezidentiale”, despre care a facut referire in trecut, TRAIAN BASESCU a spus ca toate afirmatiile pe care le-a facut pe aceasta tema au ramas valabile.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: TRAIAN BASESCU are OBLIGATIA de a-l DENUNTA pe candidatul la prezidentiale care e OFITER SUB ACOPERIRE

”Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi completeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu ofiteri acoperiti”, a spus Traian Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

Intrebat daca va spune el cine nu si-a completat CV-ul, in cazul in care candidatii nu o vor face, presedintele Basescu a raspuns: ”Da, pentru ca am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperi, etc., dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi”.

Presedintele a adaugat ca nu spune nimeni ca trebuie ca acel serviciu sa faca publica aceasta informatie, pentru ca nu are voie prin lege, dar candidatul are obligatia sa o faca.

Intrebat daca, dintre actualii candidati la Presedintie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse in CV, Traian Basescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect sa te duci intr-o asemenea functie avand doua butoane”, a completat seful statului.

”Voi fi in masura sa va aduc probe, ce inseamna acest dublu buton”, a mai spus Basescu, precizand ca ar fi ”necinstit din partea sa sa nu o faca”.

Sursa foto: evz.ro