Cum pregateste PSD fraudarea alegerilor: Administratorii de camin din Regie au retinut buletinele studentilor pentru vot multiplu

Administratorii de camin din Complexul Grozavesti-Regie ar fi retinut, din 1 octombrie, la indemnul unei organizatii de tineret a unui partid aflat la guvernare, actele de identitate ale studentilor care au cerut viza de flotant pentru vot multiplu duminica, sustine Alianta Crestin-Liberala (ACL), care a solicitat Politiei sa efectueze cercetari.

“In ultimele zile, au fost semnalate o serie de fapte care contravin legislatiei electorale. Frica generata de faptul ca prezidentiabilul Victor Ponta nu va reusi sa obtina scorul care s-a incercat sa fie acreditat prin purtatorii de mesaje impinge PSD sa incerce sa fraudeze scrutinul din 2 noiembrie”, se arata intr-un comunicat remis presei de Alianta Crestin-Liberale (ACL).

Alianta Crestin-Liberala mai precizeaza ca a atras atentia de la inceputul saptamanii asupra impunerii de catre PSD, cu girul prefectilor, a unor presedinti de sectii de votare care sunt membri activi ai partidului condus de candidatul Victor Ponta.

Citeste si: ACL a sesizat organele abilitate in cazul fituicilor distribuite in Sectorul 6

“Ne-a fost adus la cunostinta un caz extrem de grav de catre un student, administratorii de camin din Complexul Studentesc Grozavesti-Regie au retinut inca de pe data de 1 octombrie actele de identitate ale studentilor care au solicitat viza de flotant si nu le-au eliberat nici pana in ziua de azi motivand ca procedura este una greoaie datorita numarului foarte mare de solicitari. Cel mai multi dintre studentii carora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au incercat pe toate caile sa isi recupereze documentele. Tot studentii ne-au spus ca administratorii au procedat la retinerea buletinelor la indemnul unei organizatii de tineret a unui partid politic aflat in arcul guvernamental pentru a le folosi duminica la vot multiplu. Atragem atentia institutiilor statului, care au obligatia de a reglementa si a asigura corecta desfasurare a campaniei electorale, sa sanctioneze astfel de derapaje de la lege”, se arata in comunicat.

Citeste si: Politistii vor verifica TRANSPORTURILE DE PERSOANE, pentru a preveni TURISMUL ELECTORAL

ACL cere politiei si autoritatilor competente sa efectueze cercetari si sa ia toate masurile necesare pentru eliberarea actelor de identitate si sanctionarea conform legii a celor vinovati.