ACL Bucuresti sesizeaza CURTEA DE CONTURI in privinta lucrarilor de la PIATA CHARLES DE GAULLE

ACL Bucuresti sesizeaza CURTEA DE CONTURI pentru verificarea lucrarilor de la PIATA CHARLES DE GAULLE, a anuntat purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti, MIHAI ATANASOAEI.

“Din cauza lipsei de transparenta de care SORIN OPRESCU a dat dovada neoferind nicio informatie publica referitoare la LUCRARILE de la PIATA CHARLES DE GAULLE, astazi depunem o sesizare la CURTEA DE CONTURI prin care solicitam acesteia sa dispuna un control la Primaria Capitalei”, a declarat vinery MIHAI ATANASOAEI.

Potrivit acestuia, CURTII DE CONTURI i se solicita sa verifice care este baza legala a efectuarii lucrarilor de reabilitare desfasurate la PIATA CHARLES DE GAULLE, in baza caror contracte se executa acestea de catre constructorul ales de Primaria Capitalei, care sunt costurile lucrarii si temeiul legal al efectuarii platilor, cine a aprobat efectuarea platilor, orice alte elemente pe care un control de acest gen le are in vedere.

“Cerem asadar CURTII DE CONTURI sa verifice legalitatea acestor lucrari publice, sa aplice sanctiunile daca lucrarile se dovedesc a fi ilegale sau in cazul in care refuza efectuarea unui control, sa ne comunice clar motivele refuzului”, a adaugat Atanasoaei.

Citeste si: PDL Bucuresti solicita CURTII DE CONTURI sa verifice lucrarile de la PIATA CHARLES DE GAULLE

Liderul de grup al consilierilor PDL din CGMB, MIRCEA RAICU, este de parere ca in primavara anului 2015 strazile Bucurestiului vor arata ca dupa bombardament.

“Zilele trecute spuneam ca vinovatul exclusiv pentru oprirea apei calde si a caldurii in Bucuresti este SORIN OPRESCU. El a reusit in sase ani de mandat sa devalizeze bugetul orasului si sa aduca serviciile publice de apa calda, caldura si transport din Bucuresti in pragul colapsului. Dupa ce zilele trecute pe Arena Nationala am retrait impreuna cu Victor Ponta reinvierea cultului personalitatii iar Sorin Oprescu ne-a adus «epoca de aur» prin lipsa apei calde si a caldurii, astazi va propun sa vedem care este situatia infrastructurii rutiere in Bucuresti”, a spus Raicu.

El a afirmat ca in 2008 primarul general SORIN OPRESCU a reziliat toate contractele de gestiune si intretinere multianuala sub pretextul ca sunt costisitoare.

Citeste si: Consilierii municipali ai ACL ii solicita premierului VICTOR PONTA sa NU MAI GIREZE actiunile din CGMB

“In urmatorii trei ani, Oprescu a platit pentru intretinerea strazilor mai mult decat au platit primarii Basescu si Videanu in perioada 2000-2008 si au reaparut gropile. La sfarsitul anului 2010 acelasi Sorin Oprescu prin Administratia Strazilor a anuntat ca vrea sa achizitioneze rapid servicii de intretinere multianuala a strazilor — repararea gropilor, asfaltare si montare de borduri. Asta dupa ce in urma cu trei ani tocmai le reziliase. Administratia Strazilor a contractat pentru perioada 2011-2014 prin licitatie restransa accelerata lucrari in valoare de aproximativ 347 de milioane de euro”, a declarat Raicu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, singura solutie pe care ACL Bucuresti o vede pentru salvarea orasului este ca SORIN OPRESCU sa-si dea demisia.

Sursa foto: traficromania.ro