ACL Bucuresti va vota PENTRU fuziunea RADET-ELCEN

Reprezentantii ACL vor vota la sedinta CGMB de marti PENTRU fuziunea RADET-ELCEN, a declarat luni purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti, MIHAI ATANASOAEI.

“In legatura cu fuziunea RADET-ELCEN, ACL Bucuresti va vota pentru a cincea oara acest proiect. Am mai votat de inca patru ori, fara niciun efect, intrucat majoritatea lui Oprescu, adica PSD cu sustinerea lui Ponta, a atacat de tot atatea ori aceste hotarari. (…) Lui SORIN OPRESCU ii cerem ca pana maine (marti – n.r.), ora 13,00, in virtutea calitatii sale autoproclamate de «garant al fuziunii», sa anunte si sa garanteze public suma cu care se va ieftini factura pentru apa calda si caldura. In caz contrar, vom intelege ca fuziunea nu se face pentru bucuresteni, ci pentru un grup de interese aciuat in jurul lui SORIN OPRESCU”, a spus MIHAI ATANASOAEI intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Prefectul Capitalei propune DIZOLVAREA CGMB

Consilierii municipali ar putea cere transmiterea unei solicitari catre Guvern pentru emiterea unui act normativ privind transferul actiunilor Electrocentrale Bucuresti SA (ELCEN) din proprietatea statului in cea a Capitalei, un proiect de hotarare cu acest subiect regasindu-se pe ordinea de zi a sedintei CGMB de marti.

Solicitarea s-ar face in aplicarea prevederilor Memorandumului aprobat in sedinta Guvernului din 27 martie 2013 cu tema “Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizata cu energie termica integrat (SACET) in Bucuresti si Constanta”.

Proiectul prevede ca se imputerniceste primarul general sa semneze pentru Capitala documentele necesare realizarii transferului de actiuni conform legii.

Citeste si: TEODOR ATANASIU: Fuziunea RADET-ELCEN a fost ANULATA de prefectul Capitalei

In ceea e priveste prelungirea contractului de inchiriere pentru sediul municipalitatii, Atanasoaei a aratat ca nu va vota nici de aceasta data favorabil. “Cerem majoritatii PSD sa procedeze la fel. Singura solutie din punctul nostru de vedere este ca Oprescu sa faca demersuri serioase pentru trecerea cladirii in proprietatea publica a Primariei Capitalei, atat timp cat pretul ei a fost achitat integral din banii bucurestenilor”, a spus Atanasoaei.