ACL cere o sesiune extraordinara a Parlamentului in care sa se adopte legea privind reducerea CAS

Motiune de cenzura

Alianta Crestin Liberala (ACL) va incepe sa stranga semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor si Senatului pentru adoptarea legii privind reducerea CAS de la 1 octombrie, a anuntat, joi, vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

“ACL a hotarat sa initieze procedura de convocare a sesiunii extraordinare la solicitarea a o treime din deputati si a o treime din senatori. Am hotarat sa declansam strangerea de semnaturi si, pana la inceputul saptamanii viitoare, vom obtine toate semnaturile necesare pentru a demara procedura de convocare a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru data de 19 si 20 august, astfel incat sa putem sa adoptam legea si sa permitem sansa ca aceasta lege sa intre in vigoare la 1 octombrie, indiferent de opozitia posibila pe care o va face Traian Basescu”, a declarat Orban intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: E OFICIAL: TRAIAN BASESCU a retrimis legea privind reducerea CAS in PARLAMENT 

El a adaugat ca premierul Victor Ponta si seful statului nu doresc reducerea CAS.

“Ne-am convins ca nici Victor Ponta, nici Traian Basescu nu doresc reducerea CAS. PSD nu a sustinut o sesiune extraordinara iar Ponta a inaintat acest proiect numai din motive de natura electorala. Daca premierul ar fi dorit adoptarea acestei masuri, ar fi propus adoptarea legii din 1 ianuarie 2013, ar fi putut sa o introduca de la 1 iulie 2014, asa cum s-a angajat alaturi de noi ca o va face.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA: O sa analizam cererea de reexaminare a LEGII CAS venita din partea presedintelui

Daca si-ar fi dorit adoptarea acestui proiect, nu ar fi trecut in el un articol care nu a mai aparut niciodata in nicio lege privitor la nivelul taxelor si impozitelor, articolul in care se spune ca aceasta masura se aplica numai daca nu este afectat deficitul bugetar convenit cu FMI. Niciodata nivelul taxelor si impozitelor nu a fost in legatura cu deficitul bugetar, iar acest lucru ne arata ca de fapt Victor Ponta nu doreste cu adevarat reducerea contributiilor sociale”, a mentionat Orban.