ACL Cluj ii face PLANGERE PENALA lui Victor Ponta

ACL Cluj va depune o PLANGERE PENALA impotriva premierului VICTOR PONTA, pe care il acuza de impiedicare a exercitarii drepturilor electorale in diaspora, unde alegerile au fost marcate de cozi si nu au existat stampile suficiente, a anuntat, luni, copresedintele ACL Cluj, DANIEL BUDA.

DANIEL BUDA a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca cere si DEMISIA lui VICTOR PONTA, care “nu are capacitatea de a gestiona eficient treburile tarii si procesul electoral”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: IN DIASPORA A FOST O BATAIE DE JOC. VINA ESTE A GUVERNULUI

“Cer DEMISIA de indata a lui VICTOR PONTA din fruntea Guvernului. Nu are capacitatea de a gestiona eficient treburile tarii si problemele care tin de candidatura sa intre turul intai si turul doi. Primul tur a fost o mostra de incompetenta a organizarii in diaspora, si nu numai.

ACL Cluj va depune plangere penala impotriva lui VICTOR PONTA pentru savarsirea infractiunii de impiedicare a exercitarii drepturilor electorale, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Prin modalitatea de organizare a votului in diaspora, a ingradit dreptul persoanelor sa-si exercite dreptul constitutinal de a alege. PONTA trebuie sa raspunda nu numai politic, ci si penal”, a spus BUDA.

Citeste si: VICTOR PONTA: IN DATA DE 16 NOIEMBRIE TOTI ROMANII DIN STRAINATATE VOR VOTA

Acesta i-a cerut premierului PONTA ca, inainte de a-si da DEMISIA, sa il demita pe prefectul judetului Cluj, Ioan Gheorghe Vuscan, care “a demonstrat ca este incapabil sa gestioneze alegerile prezidentiale”. Co-presedintele ACL Cluj, senatorul Marius Nicoara, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca rezultatul obtinut la Cluj de Klaus Iohannis “este excelent, cel mai bun scor din România dupa Sibiu”.