ACL creste in ochii electoratului. Cum stau partidele cu 40 de zile inaintea ALEGERILOR

ALIANTA CRESTIN-LIBERALA incepe sa creasca in ochii electoratului, o releva datele unui nou SONDAJ realizat de Inscop Research la comanda adevarul.ro.

Barometrul, dat publicitatii miercuri, prezinta cum stau partidele cu 40 de zile inainte de ALEGERILE PREZIDENTIALE.

In luna iulie, la scurt timp dupa ce PNL si PDL si-au anuntat intentia de a fuziona, un SONDAJ Inscop a relevat ca 29,8% din romani ar vota un partid format din fuziunea celor doua formatiuni.

Citeste si: INSCOP: ROMANII AR VOTA O FEMEIE PENTRU FUNCTIA DE PRESEDINTE

Ultimul barometru Inscop realizat in perioada  30 august – 4 septembrie, a aratat ca 31,5% din cei chestionati ar vota CANDIDATUL ACL, daca saptamana viitoare ar avea loc ALEGERI PREZIDENTIALE. ACL se situeaza pe pozitia a doua, dupa Alianta PSD-UNPR-PC, cu o crestere usoara in numai cateva saptamani.

Pe primul loc, in preferintele electoratului, se afla CANDIDATUL PSD-UNPR-PC, care ar fi votat de 42,6%. Urmeaza, in ordine, Partidul Miscarea Populara (7,1%), Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul Romania Mare (3,3%), Partidul National Taranesc Crestin Democrat (0,8%).

Citeste si: SONDAJ-IPOTEZA CA VIITORUL PRESEDINTE SA DESEMNEZE UN PREMIER TEHNOCRAT, CEA MAI SPRIJINITA DE ELECTORAT

Raportat la totalul populatiei, 20,8% declara ca nu s-au hotarat, 6% ca nu merg la vot, iar 3,2% ca nu stiu/nu raspund.