ACL ii solicita lui PONTA sa demisioneze din functia de premier si sa renunte la candidatura

Alianta Crestin-Liberala (ACL) ii cere premierului Victor Ponta sa isi dea demisia si sa renunte la candidatura pentru functia de sef al statului, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal (PNL), Alina Gorghiu.

“Ii solicitam lui Victor Ponta, foarte ferm, sa isi dea demisia din calitatea de prim-ministru al Romaniei si sa renunte la candidatura pentru Presedintie. In conditiile in care Victor Ponta este inconjurat de o multime de oameni care sunt suspectati de DNA de constituirea unei adevarate retele infractionale care savarseste grave fapte de coruptie, ii solicitam lui Victor Ponta sa isi dea demisia, pentru a nu afecta si mai mult imaginea Romaniei nu doar in interior, dar mai ales in exterior”, a afirmat Gorghiu.

CITESTE SI: ACL: Titlul de calatorie poate fi instrument de FRAUDARE a alegerilor in Diaspora 

De asemenea, i-a solicitat presedintelui PSD sa ii convinga pe ceilalti parlamentari social-democrati urmariti de DNA sa urmeze gestul facut de Viorel Hrebenciuc si sa-si depuna mandatul.

“Ii cer lui Ponta sa ii convinga pe ceilalti parlamentari ai PSD sa faca acelasi gest pe care l-a facut Hrebenciuc, un gest de normalitate, si anume sa ii puna si pe Ecaterina Andronescu, si pe deputatul Adam, si pe ceilalti senatori si deputati care sunt urmariti penal sa isi dea demisia. Ii mai cer un lucru in numele ACL: sa nu isi mai permita niciun fel de atac nici la DNA, nici la sistemul judiciar din Romania si niciun fel de gluma mai mult sau mai putin proasta la adresa sistemului judiciar”, a precizat Alina Gorghiu.

Potrivit ei, parlamentarii PSD blocheaza sistemul de justitie.

“Astazi si ieri am avut doua dovezi de impiedicare a justitiei. Suntem in situatia in care ieri in plenul Camerei Deputatilor si astazi in Comisia juridica au fost abordari din partea PSD care nu au legatura cu statul de drept si cu libertatea ca justitia sa isi faca treaba. (…) Ceea ce se intampla astazi in Camera Deputatilor reprezinta blocarea sistem de justitie din Romania, pe care PSD a adus-o la nivelul de arta”, a aratat Gorghiu.

CITESTE SI: ACL: CIORBEA nu are interesul sa apere cetateanul de abuzurile puterii, ci abuzul guvernarii Ponta 

Reprezentantii ACL ii mai cer premierului sa aiba o discutie cu toti colegii din PSD pentru a-i convinge ca trebuie sa existe cvorum in plenul Camerei Deputatilor pentru ridicarea imunitatii celor cercetati de DNA.

“Sa faca o discutie cu toti colegii din la PSD pentru a-i convinge ca la plenul Camerei Deputatilor va trebui sa avem cvorum. Ii cer presedintelui PSD, candidat la Presedintie, care gireaza toata aceasta coruptie a PSD, nu doar sa se prezinte in plen, ci sa voteze la vedere. Faptele greilor din PSD reprezinta din punctul ACL de vedere un atac grav la adresa democratiei, la pozitia de stat de drept consolidat a Romaniei”, a mai aratat Gorghiu.

Sursa foto: realitatea.net